El Consell de Ministres va aprovar ahir l’adjudicació de treballs de renovació i millora en la depuradora Nord-occidental i la del Pas de la Casa. L’adjudicació s’ha fet a l’Ute Oms – Sacede – Streich – Tecnisa, que assumeix el servei d’explotació, conservació i manteniment de les estacions depuradores d’aigües residuals d’Andorra i de l’estació d’assecatge tèrmic associat a l’estació depuradora d’aigües residuals de la zona sud d’Andorra.

En el marc dels treballs de conservació de les estacions depuradores s’han detectat millores necessàries, i s’han prioritzat aquelles que caldria fer de manera més imminent aquest 2018. Així, en aquesta adjudicació es preveuen treballs de millora a l’EDAR del Pas de la Casa i a l’EDAR Nord-occidental, que tracta l’aigua de la Massana i Ordino. 

En el cas de la depuradora del Pas de la Casa, les millores consistiran en la reposició de dos sistemes d’aire i aigua, que permetran continuar amb l’objectiu iniciat l’any anterior de renovar tots els sistemes de la xarxa d’aire. En el cas de la depuradora Nord-occidental les millores consisteixen en la reposició de la corona sens-fi dels dos decantadors secundaris. L’import total de l’adjudicació és de 124.584,19 euros.

Aquestes actuacions tenen per objectiu garantir el bon funcionament de les infraestructures que permeten mantenir una qualitat de l’aigua excel·lent i bona com la que té Andorra actualment.

Aprovats dos reglaments sobre serveis de pagament

El Govern va aprovar ahir el reglament dels serveis de pagament i el diner electrònic, pel qual s’incorporen a l’ordenament jurídic andorrà determinades normes europees en l’àmbit dels serveis de pagament i l’emissió de diner electrònic. També va aprovar el reglament relatiu a normes aplicables als proveïdors de serveis de pagaments, principalment, mesures per a facilitar l’automatització de pagaments transfronterers entre el Principat d’Andorra i els estats membres de la Unió Europea, així com els requisits tècnics per a les transferències i domiciliacions de pagaments en euros en el marc de la zona única de pagaments en euros. Tots dos s’emmarquen en l’Acord Monetari i es desprenen de la Llei dels serveis de pagament i el diner electrònic. 

La CASS cobrirà al 100% dos nous medicaments

L’executiu va aprovar ahir, en la reunió del consell de ministres, a proposta del ministre de Salut, Carles Àlvarez, la modificació del decret que regula el finançament al 100% per part de la CASS per tal d’incloure la cobertura total de dos nous medicaments especialment costosos. 

Els fàrmacs que s’incorporen a aquest decret són el romiplostim i l'eltrombopag, medicaments de dispensació hospitalària destinats al tractament de la púrpura trombocitopènica immune crònica quan han fracassat altres tractaments. 

Aquesta malaltia es caracteritza per una disminució anormal dels nivells de les plaquetes. El romiplostim i l’eltrombopag actuen estimulant la síntesi de plaquetes, i per tant, n’augmenten els nivells.