“Una opció diferent, oberta i  inclusiva en clau parroquial”. D’aquesta manera va definir Agrupament Encampadà (AE) la candidata que encapçala la llista, Esther Vidal, en la presentació de la candidatura que va tenir lloc ahir a la tarda al carrer del Pedral del poble d’Encamp. Es tracta d’una llista formada per un conjunt de persones de diferents sensibilitats “que ens hem agrupat per poder-la tirar endavant”. I ho han fet, va dir, després d’escoltar “la veu de tothom”. 


Precisament en aquest punt va insistir el candidat número dos de la llista, Joan Masjoan.  AE va sorgir “del neguit que teníem uns quants” i “dels neguits de la gent del carrer”. Masjoan va dir que l’inici va ser “llarg i feixuc” i que en la candidatura “no hi ha un pensament únic”. També va subratllar que han parlat amb moltes persones, “mai amb partits”. En aquest sentit, va manifestar que la seva vol ser una manera de fer política “propera a la ciutadania” perquè la sensació que té la gent és “que no se’ls escolta”, que la política està allunyada dels ciutadans.


Per la seva banda, el candidat número tres, Daniel Torres, va remarcar el fet que els integrants de la llista són “coneixedors d’Encamp i del Pas de la Casa”. Amb relació al Pas, va dir que està “molt oblidat”, quan és “un puntal” tant per a la parròquia com per al país. I per mostrar que per AE sí compta, tres dels candidats són d’allà. Torres va assenyalar que a la llista hi ha comerciants, empresaris i persones que ja han estat al Comú. 


Finalment, la número quatre d’AE, Susagna Venable, va declarar que tenen “la voluntat de retornar la il·lusió a la parròquia i als encampadans amb projectes econòmicament sostenibles i engrescadors”. Per això compten amb un equip de “gent sincera i propera”. La seva candidatura vol ser expressió d’“esperança d’un canvi real”, va posar en relleu.


Quant a propostes concretes, Vidal va apuntar la d’acabar amb la brutícia d’algunes zones de la parròquia a causa de les defecacions dels gossos per la deixadesa dels seus amos amb l’aplicació efectiva del reglament que ja existeix. Torres, per altra part, va dir que al programa fugiran de “treure” temes estrella com el del Prat Gran, però sí que es referiran a les zones d’esbarjo que necessita la parròquia. La seva manera d’actuar si governen serà “estudiar, proposar i, quan tinguem els diners, fer”, va concloure.