El consell de ministres va aprovar ahir el decret relatiu a l’import de l’ajut al foment de la producció de vi de qualitat controlada d’Andorra, que estableix un ajut de 2.000 euros per anyada i tipus de vi, amb un màxim de 4.000 euros per explotació i any, segons va explicar el director d’Agricultura. 
Landry Riba, que va recordar que el decret s’emmarca en els treballs realitzats per diversificar l’activitat de les explotacions agràries i per aplicar el règim de qualitat existent a nous productes, va precisar que l’import de l’ajut s’ha fixat tenint en compte la diferència entre els costos existents en un procés ordinari i un procés de qualitat controlada i que s’ha optat per fixar un topall màxim per explotació per evitar que els ajuts esdevinguin un incentiu a la quantitat.
Així mateix, Riba, que va remarcar que tres dels quatre cellers productors de vins ja van demanar el control de la verema del 2016 de cara a poder accedir ja enguany a l’etiqueta de qualitat controlada, va explicar que tenint en compte el volum de producció mitja dels cellers andorrans, l’import establert es correspon aproximadament amb 1 euro per ampolla. El director d’Agricultura va destacar també la major garantia per al consumidor que suposa l’etiqueta de qualitat controlada i la major visibilitat tant al mercat nacional com l’internacional.