Diari digital d'Andorra Bondia

Alís vol un calendari comercial amb les especificitats del Pas


Escrit per: 
M.M


El cònsol major d’Encamp, Miquel Alís, va demanar ahir que es consensuï un calendari diferent amb els comerciants del Pas de la Casa respecte al tancament dels deu diumenges a la tarda que va proposar el Govern.

Segons va informar ahir la corporació, Alís ha posat en contacte els comerciants de la localitat encampadana amb el ministre d’Economia i Finances, Pere López, perquè li puguin trametre les seves peticions, i si és el cas, consensuar unes noves dates de tancament adequades a les especificitats del Pas, que són diferents de les necessitats que tenen els comerciants de les parròquies centrals. No obstant, des de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa es va afirmar que ahir “no tenim coneixement” de la mesura.
Tot i així, el cònsol es va mostrar d’acord amb la mesura de fer tancar deu diumenges a les 14 hores, ja que d’aquesta manera “es permetrà que les famílies puguin passar més temps amb els seus fills i fins i tot es podrà tancar la guarderia, que és l’única que obre tots els dies de la setmana”.
Així mateix, Alís va afegir que, des del seu punt de vista, l’1 de Maig ha de ser de tancament obligatori, però va considerar “lògica” la postura del Govern en haver-lo declarat festiu, però no haver obligat a tancar els comerços.
D’altra banda, el cònsol va comentar que cal assegurar-se que el treballador no es vegi obligat a treballar més hores de les que marca el calendari.
La tresorera de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa, Antonieta Vila, va coincidir amb el cònsol major que al Pas hi ha “interessos diferents”, ja que tenim altres dates indicades, relacionades amb les festivitats franceses. En aquest sentit, Vila va apuntar que algun dels dos diumenges de maig que es tancarà a les dues de la tarda pot coincidir amb un d’aquests dies festius i va demanar “flexibilitat” perquè es tingui en compte “les diferents realitats del Pas de la Casa”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte