Diari digital d'Andorra Bondia
Carine Montaner cedeix la paraula a la cap de llista de la territorial, Elisa Muxella.
Carine Montaner cedeix la paraula a la cap de llista de la territorial, Elisa Muxella.

Andorra Endavant demana frenar el creixement urbanístic desmesurat


Escrit per: 
M. S ./ Foto: Facundo Santana

“El medi ambient, l’ecosistema va per un cantó i les polítiques van per un altre, i es tracta de ser conseqüent i fer en funció del que tenim, cal frenar el creixement urbanístic de la manera que s’està portant”. Així ho va expressar ahir la cap de llista de la territorial d’Andorra Endavant de la capital, Elisa Muxella, en l’acte de presentació de la candidatura a la sala Consòrcia del Centre de Congressos, on, davant una trentena de persones, va advertir del risc de créixer sense mesura. “Els recursos naturals són els que són, i els cabals hídrics també són els que són, i si augmentés la població molt més del que pot suportar la parròquia tindrem problemes”, va remarcar Muxella, que va insistir que “és prioritari parar la construcció com s’està fent ara d’habitatges de luxe quan falten habitatges normals”.

I és que igual que en l’acte central, que va aplegar prop de 300 persones a l’auditori del Centre de Congressos, la problemàtica de l’habitatge va centrar bona part de la reunió de poble, en què Muxella va demanar també el suport per a les llistes d’Andorra Endavant per tal de retornar el país “al camí de la Constitució”. En aquesta línia, la candidata va recordar que els polítics han d’estar al servei dels ciutadans i “no al revés, com ha semblat aquestes dues darreres legislatures”, i va fer una crida a retornar també a la separació de poders i a posar fi als amiguismes i als edictes fets a mida.

Per la seva part, la cap de la llista nacional de la formació, Carine Montaner, va insistir en el gran repte que és “tornar el poder al poble”, ja que “fa massa anys que els nostres governs governen sense demanar res als ciutadans”, i va apostar per fomentar els referèndums i per tirar endavant una llei de responsabilitat política.

Així mateix, Montaner, que va agrair als candidats de la territorial que se sumin al projecte perquè “s’ha de tenir valentia per anar amb Andorra Endavant, ja que quan molestes el poder no t’obliden”, va lamentar el poder que “han agafat els partits” i va apostar per les llistes obertes perquè “el ciutadà ha de poder triar els seus candidats”.

Montaner, que va anar desgranant un per un els grans eixos del programa de la formació, va advocar, en matèria de salut, per generalitzar el règim del tercer pagador així com per posar fi al sistema de la via preferent, “pensada per estalviar diners però que ha comportat més despesa”; per canviar el lideratge al capdavant del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, i per reestructurar el sistema d’emergències unificant el SUM i els bombers.

Andorra Endavant
creeixement urbanístic

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte