Andorra Endavant, en un comunicat, expressa la seva profunda preocupació pel recent desplaçament del cap de Govern, Xavier Espot, a la Cimera d’Ucraïna, una reunió internacional on Rússia "no estava convidada" i a la qual la meitat dels països convidats van decidir no assistir-hi, segons la formació, conscients de les repercussions potencials per als seus propis països. Entre els països que hi van assistir, "molts només" van enviar ambaixadors en lloc dels seus màxims representants.

La decisió del cap de Govern de donar suport a Zelenski posa Andorra en una "posició perillosa" a l'escenari internacional. Així, Andorra Endavant demana a Espot que "es mantingui fidel" a la tradició de neutralitat històrica d’Andorra, especialment en el context del conflicte entre Rússia i Ucraïna, per garantir la seguretat del país.

En aquests moments de tensions globals creixents, instem el cap de Govern a actuar amb seny i humilitat. "És essencial recordar com la Primera Guerra Mundial va començar amb una escalada perillosa que va conduir al desastre", afirma la formació. En el discurs del març del 2022, la presidenta d’Andorra Endavant ja va advertir que l’escalada del conflicte Rússia-Ucraïna podria conduir a una Tercera Guerra Mundial, recordant l'episodi dels míssils de Cuba de 1962, en què la humanitat va estar molt a prop d'una "catàstrofe global" amb una 3a Guerra Mundial.

Andorra Endavant demana al cap de Govern que prengui en consideració aquests precedents històrics i mantingui la neutralitat com a principi fonamental de la política exterior per assegurar la pau i la seguretat d’Andorra.