Andorra ha establert relacions diplomàtiques amb el Regne de Bhutan, després de la reunió mantinguda el passat divendres a la seu de la Missió Permanent de Bhutan a les Nacions Unides, a Nova York.

Així ho ha fet públic el Govern a través d'un comunicat en el que ha posat de relleu que la delegació andorrana estava formada per l’ambaixador i representant permanent d’Andorra a les Nacions Unides, Narcís Casal, la consellera i representant permanent adjunta, Meritxell Marsà, i la tercera secretària, Gemma Raduan. De la seva banda, la delegació de Bhutan comptava amb la presència de l’ambaixador i representant permanent de Bhutan a les Nacions Unides, Lhatu Wangchuk; la ministra consellera i representant permanent adjunta, Nima Ome, i el ministre conseller, Sonam Tobgay.
Els representants de tots dos països van signar un comunicat conjunt amb el qual es materialitzava l’establiment de les relacions. Segons indiquen des del Govern, Casal va destacar que per Andorra és un honor establir relacions diplomàtiques amb Bhutan, mentre que Wangchuk va expressar la seva satisfacció i la seva motivació per iniciar relacions, indicant que, cas que s’acredités a un ambaixador a Andorra, aquest seria l’ambaixador resident a Ginebra, ja que des d’aquella plaça cobreixen els països no membres de la UE.
Segons va explicar Wangchuk, Bhutan manté una política selectiva a l’hora d’establir relacions diplomàtiques amb els diferents països, i va afegir que aquest país no ha firmat més de 40 acords d’establiment de relacions diplomàtiques, tot i que fa 40 anys que són membres de les Nacions Unides.