Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra i Catalunya estrenyen lligams en FP i ensenyament esportiu i artístic


Escrit per: 
Redacció


La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, van signar ahir a Barcelona un acord de col·laboració en matèria educativa.

Aquest conveni permetrà establir un marc de cooperació entre els sistemes i els dispositius dels ensenyaments postobligatoris no universitaris, que comprenen els ensenyaments de formació professional, els d’arts plàstiques i disseny i els esportius.
En aquest sentit, es facilitarà la mobilitat dels alumnes que cursin els estudis a Catalunya o a Andorra, ja que podran dur a terme a l’altre territori la formació pràctica en centres de treball (FCT) o les pràctiques formatives a l’empresa (PFE). Es tracta del segon acord signat entre el Govern i la Generalitat en una setmana i es reafirma així el bon clima de cooperació entre les dues institucions, tal com van posar ahir en relleu des del Govern.
Els objectius d’aquest acord, organitzats al voltant de tres eixos, són promoure la cooperació entre les administracions i els centres de formació en els projectes transfronterers i fomentar la mobilitat; facilitar l’intercanvi d’informació i d’experiències sobre els continguts formatius i les qualificacions professionals; desenvolupar altres accions que es consideren d’interès comú en matèria dels ensenyaments de formació professional, d’arts plàstiques i disseny i d’esports; potenciar la formació professional, les arts plàstiques i disseny i els esports, i afavorir la transferència de coneixements i bones pràctiques.

Un altre eix és el que es basa en les activitats per als joves amb l’objectiu de promoure els intercanvis d’estudiants de formació professional, d’arts plàstiques i disseny i d’esports, potenciar la realització d’itineraris de formació bilateral integrats en els respectius plans d’estudis, afavorir el reconeixement de les experiències de mobilitat, possibilitar l’execució de la fase d’FCT o de PFE a l’altre territori i facilitar els contactes que puguin afavorir l’execució de les proves d’accés dels ensenyaments esportius en instal·lacions de l’altre territori.
El tercer eix és el que proposa activitats per als formadors amb la intenció de promoure les estades o els intercanvis de professorat de formació professional, d’arts plàstiques, disseny i d’esports, per dur a terme activitats didacticometodològiques o tecnicoformatives i afavorir la reflexió conjunta sobre els dispositius de formació i el reconeixement de les experiències.
Aquests objectius es concretaran en l’elaboració de plans de treball conjunts, estructurats en jornades de treball, activitats de formació, i intercanvi d’experiències per al professorat i els responsables de centres de formació, entre d’altres. Amb la finalitat d’impulsar els objectius d’aquest acord, es constituirà una comissió mixta que s’encarregarà d’elaborar els programes de les activitats necessàries per aplicar-lo i que actuarà com a instància de coordinació i de validació.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte