Diari digital d'Andorra Bondia
Andorra i França representen cartogràficament la frontera
Andorra i França representen cartogràficament la frontera

Andorra i França representen cartogràficament la frontera


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La comissió mixta de delimitació de la frontera es va reunir ahir dijous a l’edifici administratiu del Govern per representar cartogràficament la línia de frontera comuna, acordada el 2012, segons va informar el Govern en un comunicat. Va ser el mes de març d’aquell any que es va signar amb França un acord de delimitació de la frontera entre els dos països, així com el compromís d’estipular una representació cartogràfica comuna. El conveni va ser ratificat pel Consell General el mateix 2012 i posteriorment pel Parlament francès, l’any 2015.
Ahir la comissió va aprovar i signar la llista de coordenades, segons el sistema de referència europeu, que representen numèricament el llindar de la frontera franco-andorrana. Així, durant la jornada d’avui divendres la comissió mixta continuarà treballant en els aspectes administratius del manteniment de les fites frontereres i s’emplaçarà a una pròxima reunió, que durà a terme una sotscomissió tècnica encarregada de definir l’execució de les fites sobre el terreny.
El document que conté la llista definitiva de coordenades l’han signat l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez, i l’ambaixadora de la República Francesa al Principat, Jocelyn Caballero, així com els dos presidents de la comissió mixta, per part andorrana el director del departament d’Ordenament Territorial, Manel Riera, i per part francesa el sotsprefecte al càrrec de la missió per a la cooperació internacional, Jean-François Devemy.

frontera
cartogràficament
representen
frança
Andorra

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte