Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió d’avui a Brussel·les.
Un moment de la reunió d’avui a Brussel·les.

Andorra i la UE aborden les telecomunicacions en la nova ronda de negociació


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

Les delegacions d’Andorra i de la Comissió Europea s'han reunit avui a Brussel·les en la quarta ronda de negociació de l’acord d’associació d’aquest any, una trobada que ha servit per aprofundir en la reflexió al tomb de les possibles adaptacions a Andorra d’alguns aspectes de les normatives europees previstes sota els annexos de lliure circulació de treballadors i dret d’establiment, i per obrir la carpeta d’un altre tema clau per al Principat com són les telecomunicacions.

Així, el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, i el director general adjunt d’Andorra Telecom, Toni Ambatlle, han desenvolupat la posició andorrana i la necessitat de mantenir aquesta entitat com a operador públic únic. La delegació de la Comissió Europea ha pres nota de l’argumentari andorrà, que analitzarà per poder traslladar més endavant a la delegació encapçalada per Riba la seva posició. El secretari d’Estat ha subratllat “la importància de tenir sobre la taula aquestes qüestions, que sabem que seran objecte de molt debat”. Riba ha manifestat que “de moment cal explicar les posicions de partida amb deteniment, plantejar i respondre totes les preguntes necessàries per garantir una perfecta comprensió i veure fins on podem arribar a la taula de negociació”.

En la sessió de la tarda, les dues delegacions han seguit avançant en el debat, més tècnic, vinculat a la normativa en matèria d’estadística, agricultura i medi ambient, tres annexos que ja han estat tractats en rondes de negociacions anteriors.

Aquesta nova reunió s’ha realitzat tot just uns dies després que la Comissió Europea, representada pel vicepresident, Maros Sefcovic, i els caps negociadors d’Andorra, Mònaco i San Marino hagin acordat un full de ruta per als pròxims 18 mesos, que preveu el tancament de les negociacions a finals del 2023.

Andorra
ue
aborden
telecomunicacions
nova
ronda
negociació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte