Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió telemàtica d’avui amb la UE per l’acord d’associació.
Un moment de la reunió telemàtica d’avui amb la UE per l’acord d’associació.

Andorra i la UE avancen en les converses sobre medi ambient


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

Les delegacions d’Andorra i de la Unió Europea han mantingut avui una nova ronda de negociació de cara a l’establiment d’un acord d’associació, la segona d’aquest any en format virtual, que s'ha centrat en els annexos relatius a medi ambient, clima, normativa tècnica i responsabilitat del producte, segons ha informat l’executiu.

Així, els tècnics andorrans en matèria de clima s'han assegut per primer cop a la taula de negociació virtual per compartir amb la UE l’anàlisi dels actes inclosos en aquesta part de l’Annex XX. Ambdues delegacions han convingut seguir avançant durant la propera ronda de negociació en aquest annex.

D’altra banda, durant la segona part de la ronda de negociació, s'ha tractat també la meitat dels capítols contingut en l’Annex II, sobre normes tècniques, que inclou una part considerable dels actes normatius del cabal de la Unió Europea, la majoria dels quals podran ser represos sense necessitat d’adaptació. Altres segueixen en curs d’anàlisi o necessitaran una demanda d’adaptació per part d’Andorra. Finalment les delegacions han intercanviat per primer cop sobre l’Annex III en la seva totalitat, relatiu a la responsabilitat dels productors i que, a priori, “podrà ser reprès per Andorra sense major dificultat”, segons s'ha assegurat des de l’executiu.

Com en les anteriors rondes, a la trobada virtual amb la UE ha comptat amb la participació dels experts d’Andorra en cada matèria i tots els documents de posició van ser compartits de manera prèvia amb els grups parlamentaris signataris de l’acord polític per la negociació de l’Acord d’associació amb la Unió Europea.

Les delegacions d’Andorra i de la Unió Europea, encapçalades d’una banda pel secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, i de l’altra per la cap negociadora adjunta, Clara Ganslandt, han valorat positivament l’avenç dels intercanvis i es trobaran de nou a finals de juny per la tercera ronda de l’any. 
Un cop tancat el calendari del primer semestre es valorarà la possibilitat de reprendre les negociacions presencials durant la segona part del 2021.

Andorra
ue
avancen
converses
sobre
medi ambient

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte