El cap de Govern, Antoni Martí, ha rebut l’expresident de Polònia Alexander Kwasniewski. Els dos mandataris van conversar sobre diferents aspectes de l’actualitat política i econòmica, i sobre les possibilitats de creixement dels visitants polonesos a Andorra.

L’expresident polonès va elogiar Andorra com una destinació turística cada vegada més important per als ciutadans del seu país i es va comprometre a reforçar els contactes per incrementar la xifra de polonesos que visiten el país.
En aquest sentit, Martí i Kwasniewski van destacar la firma d’un conveni de col·laboració en matèria turística amb Polònia, que podria ser una realitat aquest mateix any. Uns 2.000 polonesos visitaran Andorra enguany, una xifra que s’espera que creixi amb el conveni. A la trobada d’ahir també va ser present l’ambaixador polonès a Espanya, Ryszard Schnepf.
Kwasniewski va visitar ahir les institucions andorranes, aprofitant l’estada privada al país. El síndic general, Vicenç Mateu, i la subsíndica general, Mònica Bonell, el van rebre a la porta de Casa de la Vall, on va fer una visita a les diferents dependències i va signar el Llibre d’Honor del Consell General. Posteriorment es van desplaçar al nou edifici de la cambra parlamentària.
Kwasniewski es va interessar pel funcionament de les institucions i va fer especial referència al fet que la Constitució del seu país és quatre anys més jove que la del Principat i que al parlament andorrà hi hagi paritat de gènere. Kwasniewski va ser president dues legislatures, del 1995 al 2000 i del 2000 al 2005.