Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra pel Canvi vol que la llei de societats derogui la imposició indirecta


Escrit per: 
M.S.


El grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC) va entrar ahir a Sindicatura una esmena al projecte de llei de l’impost de societats i una altra al projecte de llei de l’impost sobre la renda de les activitats econòmiques amb un mateix objectiu: que l’articulat inclogui la derogació de les lleis que fan referència als impostos indirectes actuals.

Concretament, les esmenes van encaminades a derogar l’ISI, l’ISI bancari, l’ISI d’assegurances, l’IPI, l’IAC i l’IMI. El president del grup, Eusebi Nomen, va manifestar que estan d’acord en la introducció de la imposició directa sobre els beneficis de les empreses, sempre que no s’augmenti el total d’impostos a pagar, tenint en compte el moment de crisi econòmica que passa el país.
En aquest sentit, el líder d’Andorra pel Canvi considera que “no són certes les afirmacions del Govern quan diu que amb el nou marc impositiu només s’haurà de pagar impostos si tens beneficis”, perquè creu que amb les lleis que hi ha entrades a tràmit l’únic que es fa és augmentar la pressió fiscal.
Així mateix, Nomen va qualificar els textos de “desastre” perquè considera que es tracta d’una còpia de les lleis espanyoles, pensades per a una hisenda molt pesada, i que posaran moltes dificultats a les petites i mitjanes empreses. Per aquest motiu, des del grup parlamentari d’ApC no es descarta presentar noves esmenes a l’articulat d’aquests dos projectes de llei, ja que el termini per fer-ho no s’acabarà fins al 8 de març.
D’altra banda, el líder d’ApC va recordar que els requisits per poder signar convenis per evitar la doble imposició són aplicar un impost de societats, un impost sobre la renda dels no residents i un impost sobre la renda de les persones físiques. I en aquesta línia, va lamentar que el Govern encara no hagi explicat què pensa fer amb l’IRPF.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte