“El que penso fer és continuar  el nostre projecte fins al final.” Així ho va manifestar ahir el cap de Govern, Antoni Martí, durant el congrés extraordinari que va celebrar Demòcrates per Andorra (DA) al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp per presentar els integrants de les candidatures que participaran en les eleccions comunals del 13 de desembre. Martí es va referir als “moments difícils” que viu el Govern els últims dies, però va deixar clar que la intenció dels demòcrates és “fer la nostra feina fins al final” amb un projecte “en el qual creiem”. L’objectiu, segons va dir, és guanyar les eleccions en cinc de les sis parròquies en què DA pensa presentar llista.

La gran incògnita fins a última hora d’ahir era qui encapçalaria la llista dels demòcrates a la parròquia d’Andorra la Vella després de l’acord anunciat el dia abans entre la Coalició d’Independents (Cd’I) i Liberals d’Andorra (LdA) per anar junts.  Finalment serà l’actual consellera general Conxita Marsol la que liderarà la candidatura demòcrata, acompanyada del que ha estat conseller comunal durant els últims quatre anys Marc Pons.  Marsol, amb  una àmplia experiència en els afers comunals i que també va ser ministra, serà substituïda al Consell General  per Justo Ruiz, que anava en la posició novena de la llista nacional dels demòcrates a les eleccions generals del passat mes de març. 
Una altra de les incògnites que es va resoldre al congrés extraordinari és si DA seria o no en una candidatura alternativa a la d’Unió Laurediana (UL) a Sant Julià de Lòria. Els demòcrates van decidir finalment no donar suport a la plataforma Laurèdia en Comú que s’havia estat constituint juntament amb membres del Partit Socialdemòcrata (PS) i de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), i per tant no seran presents en aquests comicis a la parròquia laurediana. El president de DA, Carles Torralba, va explicar que s’ha treballat de valent per fer llista en aquesta parròquia “però no s’ha pogut”. Pel que fa a la Massana, DA continuava treballant ahir a la nit per veure qui acompanyaria l’exministre de Cultura Albert Esteve. 
A la resta de les parròquies els candidats previstos seran els que ja es van anar coneixent en els últims dies: a Escaldes-Engordany repetiran Trini Marín i Marc Calvet com a caps de llista, igual que Josep Mandicó i David Palmitjavila ho faran a Canillo, mentre que a Encamp el que durant els últims quatre anys ha estat cònsol major, Jordi Mas, deixa pas al que l’ha acompanyat com a cònsol menor, Jordi Torres. En aquest cas, la llista estarà encapçalada en segona posició per Esther París, que ha estat consellera major durant la darrera legislatura comunal. Pel que fa a Ordino, la coalició ACO+DA ha apostat, com també ja s’havia conegut, per l’exsubsíndic Josep Àngel Mortés i l’actual consellera comunal Gemma Riba, com a segona. 
Els demòcrates es presenten a les properes eleccions comunals amb el lema Tots som un. En aquest sentit, Martí va afirmar que “d’Andorra només n’hi ha una” i que cal treballar “per una Andorra més solidària” en la qual es reparteixin “millor els diners” de l’Estat.