Diari digital d'Andorra Bondia

ApC diu que la responsabilitat del pressupost recau en CR


Escrit per: 
Marià Miño


El president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, va sostenir ahir que “la màxima responsabilitat per aprovar o deixar passar els comptes recau en Coalició Reformista”, ja que el pressupost presentat pel Partit Socialdemòcrata (PS) “és molt similar al del PLA”.

En aquest sentit, Nomen va retreure ahir a Coalició Reformista (CR) que “defugi la seva responsabilitat” i va reiterar que, malgrat la predisposició d’ApC d’“arribar a un pacte”, seria “molt difícil votar un pressupost de continuïtat amb un forat de 200.000 euros”.
Nomen va fer aquestes declaracions ahir, en un dinar amb la premsa, fent referència al contingut d’una tertúlia radiofònica que va aplegar els representants dels tres grups parlamentaris dilluns passat. Així mateix, el president del grup parlamentari d’ApC va anunciar que al vespre es tornaria a reunir amb els socialdemòcrates i se celebraria l’última executiva de la formació abans que comenci, demà, el termini de presentació d’esmenes al projecte de llei de pressupost per al 2010. Amb tot, la plataforma es va reservar qualsevol declaració sobre les dos trobades fins avui.
“El partit que ha marcat una línia durant quinze anys ha estat el PLA, i el PS no ha sabut fer altra cosa que una continuïtat”, va assenyalar Nomen en referència a l’estructura pressupostària prevista per a l’any vinent. Així mateix, el líder d’ApC va assegurar que “si estem com estem és fruit de les accions del PLA durant tres lustres i, per tant, CR no es pot desentendre d’aquesta situació”. En aquest sentit, Nomen va argumentar que si les negociacions entre el PS i ApC no fructifiquessin encara seria més difícil que posteriorment s’arribés a un acord a tres bandes amb els reformistes.
respecte a la disciplina de partit 
D’altra banda, Nomen va admetre que hi ha hagut “diferents posicions” dins d’ApC, però que “no les qualificaria d’importants”, sinó que “serveixen per enriquir el debat”, i va afirmar que respectaran la disciplina de partit en la votació dels pressupostos de l’Estat per al 2010. “Des d’ApC tenim un compromís ferm que el vot dels tres consellers serà de consens, i per tant, serà el mateix”, va assegurar el president del grup parlamentari, que va recordar que “en la votació de la secretaria de la Sindicatura vam veure un cas en què es va produir” el contrari.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte