Diari digital d'Andorra Bondia

ApC fa una proposta sobre energies netes


Escrit per: 
Agències

El grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC) ha presentat a Sindicatura una proposta d’acord sobre la formulació d’un mapa nacional de fonts d’energies alternatives i de localitzacions dels seus aprofitaments.

L’objectiu d’aquesta proposta és reduir les dependències energètiques d’Andorra, reduir les emissions de CO2, valoritzar els residus vegetals dels boscos i obrir noves activitats econòmiques a l’entorn de l’economia verda.
La proposta d’acord presentada per ApC té per objectiu instar el Govern a confeccionar un mapa de recursos energètics alternatius que inclogui, a més dels recursos solars, els geotèrmics, de biomassa, hidroelèctrics i eòlics, i també identificar les millors localitzacions i la seva viabilitat. També es demana que s’elabori un pla nacional de sistemes domèstics de generació alternativa d’electricitat i calor, i que es creï un pla d’emprenedoria a l’entorn de l’economia verda.
Aquesta proposta també demana un estudi per optimitzar la utilització del forn incinerador, i analitzar la possibilitat d’utilitzar biomassa com a font energètica i d’adequar el forn com a planta de cogeneració de calor i electricitat per poder-se subministrar a la zona de la Comella. En el cas que aquesta cogeneració sigui viable, es proposa que s’estudiï l’ús de l’excedent de capacitat d’incineració com a planta de cogeneració a partir de biomassa.
ApC ha presentat aquesta proposta perquè va sol·licitar al Govern els estudis sobre els potencials de producció d’energies alternatives i només va rebre un estudi sobre els recursos solars, per la qual cosa el grup considera que Andorra disposa d’altres fonts alternatives potencials.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte