Andorra pel Canvi proposa un pla d’inversions estratègiques per a la producció d’energia. Aquest projecte preveu la creació de petites i mitjanes centrals hidroelèctriques, que han de permetre produir el 70% del consum elèctric nacional en un termini de tres anys.

El candidat de la formació, Eusebi Nomen, va explicar que ja es disposen d’estudis preliminars en energies renovables. Així mateix, va recordar que avui les tecnologies que s’utilitzen tenen un nivell d’eficiència molt superior al de fa deu anys. A això cal afegir-hi el moment de crisi que es viu als països productors d’energies fòssils, l’augment del preu del petroli i la situació per la qual passa l’energia nuclear. Segons Nomen, aquest projecte permetria desenvolupar al seu voltant, en cooperació amb les universitats del país, innovació i recerca en l’àmbit de les tecnologies que s’utilitzen per produir energia renovable en zones de muntanya. Això permetria crear un clúster de talent, va dir el polític.
Pel que fa al finançament d’aquestes inversions, el candidat d’ApC preveu que sigui privat, tot i que es pot estructurar en l’àmbit públic-privat. Nomen va concloure que amb aquest projecte es podrà reduir la dependència de l’exterior i permetrà crear PIB. El candidat d’Andorra pel Canvi també va avançar altres inversions en turisme sanitari i el foment de l’oci nocturn de qualitat.
Per altra banda, en una trobada informal amb ciutadans a AnyósPark, Nomen va reiterar que cada vegada es veu més coincidències entre la llista nacional de Demòcrates per Andorra i el Partit Socialdemòcrata i una distància més gran entre DA i les llistes territorials d’aquesta formació, que es van acostant als postulats d’Andorra pel Canvi.