Diari digital d'Andorra Bondia
El departament d'Immigració.
El departament d'Immigració.

Aprovada una quota de 900 autoritzacions, un 13% més


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El consell de ministres va aprovar ahir la quota general d’autoritzacions de residència i treball i de treball fronterer del maig a l’octubre d’aquest any, que preveu 900 autoritzacions. Es tracta d’un 13% més de places que l’any anterior, tenint en compte el consum de les quotes dels darrers anys i la conjuntura laboral actual. Cal recordar que les autoritzacions es poden ampliar, com és habitual, en un 30%, fins a 1.170.
Des del Govern es va explicar que a l’hora d’aprovar la nova quota s’ha tingut en compte que avui al servei d’Ocupació hi ha més ofertes de treball que demandants en recerca de feina, i que la xifra d’inscrits es redueix en comparació al 2017. D’aquesta manera, es persegueix donar resposta a les necessitats dels agents productius tenint en compte la millora de la situació socioeconòmica, defensa.
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va explicar que la quota s’ha obert a totes les ocupacions excepte la d’empleats de serveis comptables, financers i de suport a la producció i el transport, els empleats de biblioteques, serveis de correus i similars, operadors de màquines d’oficina, auxiliars administratius i taxistes i conductors d’automòbils i furgonetes, ja que encara hi ha un nombre important de demandants de feina. A més, el text manté les mesures de flexibilització adoptades els darrers anys per als treballadors d’un Estat que hagi signat un conveni amb Andorra, ja que no s’exigeix formació ni experiència a aquests treballadors i, com a novetat, s’incorpora el fet que no caldrà haver fet ús prèviament del servei d’Ocupació. A més, per als treballadors que no són membres de la Unió Europea o de l’Espai Econòmic Europeu, si han estat treballadors temporals durant tres temporades, se’ls requerirà una experiència de quatre anys en lloc dels sis, un requisit que s’anirà reduint en funció de les temporades treballades. A l’últim, s’ha actualitzat la graella salarial amb l’IPC.

quota
autoritzacions
900
residècnia i treball
aprovada

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte