El Comú d’Encamp va donar ahir llum verda a l’aprovació del pla parcial de la Cabeca, el macroprojecte urbanístic que s’impulsarà a l’entrada de la parròquia. Això ha de permetre l’inici de les obres d’urbanització i la instal·lació dels serveis en breu. Segons va assegurar el cònsol major, Jordi Mas, la corporació té constància que la societat promotora, Arbres de Tardor, té “molt interès” a tirar-lo endavant tot i que va recordar que és un projecte a llarg termini.
El Comú va aprovar el pla parcial de la Cabeca el novembre del 2012, però les al·legacions que hi van presentar alguns propietaris afectats no han permès desencallar el projecte fins ara. Entre els canvis que s’hi han fet, Mas va explicar que hi ha modificacions sobre la “distribució interior”, que afecten privats, i l’augment dels metres de cessió que s’hauran de deixar al costat
del riu.
El cònsol major va destacar que aquest projecte “pot tenir una repercussió important” ja que es tracta del de més envergadura que s’ha engegat fins ara. En aquest sentit va exposar que, a banda de l’impuls per a la construcció, el fet que Encamp passi a disposar de nous espais pot portar desenvolupament per a la parròquia. Al mateix temps va afegir que “si el sector privat destina tants recursos a aquesta iniciativa és que té futur”. Amb el pla parcial, el Comú disposarà de terreny per construir un passeig verd al costat del riu i una parcel·la per a serveis, tot i que no s’ha decidit a què es destinarà.
Des de l’oposició, tant la consellera d’SDP, Eluska Galdós, com el conseller del PS, Joan Sans, van lamentar l’endarreriment en l’aprovació del pla parcial. Galdós va criticar la manca d’implicació del Comú, tot i que aquest retard creu que pot estar relacionat amb el fet que membres de la majoria estiguessin implicats en els recursos. Va afegir que el projecte simbolitza “la sortida de la crisi econòmica” i que aquest és un bon lloc per atraure inversió estrangera. Sans també considera que la iniciativa pot ser un “revulsiu” per a la parròquia.
També ahir es va acordar imposar una sanció de 50.000 euros als responsables d’una edificació que s’està fent al Pas de la Casa. La construcció ha envaït la voravia al llarg de deu o vint metres i el Comú demana que es faci enrere el mur en un termini de dos mesos.
Per altra banda, es va acordar la contractació d’un nou endeutament de 2 milions per Prada de Moles, una acció que Sans veu injustificable vist que s’ha rebaixat el deute. Finalment, es va celebrar l’arrendament dels Cortons, que va reunir 1.590 euros.