Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Cinca.
Jordi Cinca.

Aprovat el reglament de solvència i el dels conglomerats financers


Escrit per: 
Redacció

En el marc del compliment de l’Acord Monetari i per continuar incorporant a l’ordenament jurídic la normativa europea en la matèria, el consell de ministres va aprovar ahir el Reglament de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d’entitats bancàries i empreses d’inversió i el Reglament dels conglomerats financers, segons va informar el titular de Finances en funcions i portaveu de l’executiu. Jordi Cinca va destacar que es tracta de “dos reglaments necessaris que complementen l’esforç regulador dels últims quatre anys” i que permeten “situar la plaça financera andorrana en les mateixes condicions que les de l’entorn”, i per tant “en una posició òptima” per poder-hi competir.

Amb el text relatiu a la solvència s’implementa la normativa de la UE relativa a l’accés a l’activitat de les entitats de crèdit i a la supervisió prudencial de les entitats de crèdit i les empreses d’inversió, que garanteix l’enfortiment de la resiliència del sector bancari i la recuperació de la confiança del mercat i fomenta la igualtat de condicions en el sector bancari. Així com també les obligacions principals del Reglament europeu en matèria de requeriments de solvència, grans exposicions, liquiditat, palanquejament i transparència al mercat. A més, el text desenvolupa els requeriments amb relació a l’exempció a la deducció del capital de les inversions significatives en aplicacions informàtiques de les entitats bancàries i les empreses d’inversió.
Quant al Reglament dels conglomerats financers, el text desenvolupa normativament l’establiment de les normes tècniques de regulació i així preveure la formulació deles obligacions de supervisió addicional previstes en la Llei.

aprovat
reglament
solvència
i el dels conglomerats financers

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte