Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del jurament del nou conseller a Ordino, avui.
Un moment del jurament del nou conseller a Ordino, avui.

Armengol expressa dubtes sobre la ubicació de Grífols i planteja una consulta


Escrit per: 
Agències / Foto: M. R.

Joan Miquel Armengol ha jurat aquest migdia el nou càrrec com a conseller de comú d'Ordino en una sessió de consell extraordinària. El membre de Movem Ordino substitueix la consellera Sandra Tudó, que va renunciar al seu càrrec a la corporació el passat 23 de setembre per a passar a ser secretària general del comú d'Escaldes-Engordany. Armengol s'ha incorporat al nou càrrec expressant dubtes sobre la ubicació escollida per emplaçar el laboratori de Grifols. En aquest sentit, Armengol ha assegurat que no té dubtes sobre el fet que l'empresa farmacèutica estigui prou qualificada per instal·lar-se a Andorra, però creu que "s'hauria de mirar si és necessari fer-lo en aquest lloc".

Per això, Armengol ha proposat una consulta ciutadana, ja que considera legítim que la població pugui expressar el seu parer. "És una herència que li ha caigut del cel al Govern d'Andorra i no sé fins a quin punt es pot disposar d'aquesta manera per a fer-lo d'interès públic amb una empresa privada que, al final, no tenim clar quines seran les repercussions i beneficis" ha expressat el nou conseller.

Armengol ha fet públic també el seu dubte sobre l'emplaçament de la nova residència geriàtrica de la parròquia, que es vol construir als terrenys que hi ha darrere del centre de segona ensenyança. "No em sembla una bona ubicació perquè és una zona densament edificada i hi ha un projecte d'amplificació del centre de tecnificació just al costat" ha destacat el conseller de Movem Ordino mentre afegia que "ens trobarem en una zona totalment plena de formigó i sense pulmó per la canalla que ve a jugar". El cònsol major de la parròquia Josep Àngel Mortés, per al·lusions, ha comentat que "les ubicacions dels llocs mai són benvingudes per a tothom" i, amb relació al projecte de Grifols, ha recordat que la ubicació ja s'ha publicat al plec de bases, les obres ja s'han iniciat i que espera que avancin amb els terminis previstos. Pel que fa a la proposta de la consulta ciutadana, Mortés ha fet saber que els comuns no poden convocar referèndums.

Per altra banda, el conseller de la minoria Enric Dolsa ha fet referència a la llei de la construcció. "Jo penso que la moratòria no és constitucional i que, decrets d'aquest tipus, no és el que necessita el país perquè això aporta inseguretat jurídica".

Armengol
dubtes
ubicació
Grífols
consulta

Compartir via

Comentaris: 4

Comentaris

Gràcies Sr. Armengol, per fi algú amb seny! No és el lloc apropiat, es carregaran tot el camí Ral de la Massana, on va a passejar i gaudir de la natura mioltíssima gent i estará massa a prop d'alguns habitatges! Si us plau Srs. d'Ordino eu de protegir la natura que és de tots!
M'agrada molt aquest senyor, crec que sent d'Ordino i amb la seva arribada, Movem ordino pot ser una excel·lent opció per votar. Ha entrat amb coratge i seny, bravo!
Sr. Mortés ja ha perdut el meu vot per sempre! Ordinencs em de fer algo per aturar aquesta bogeria!
Aquest senyor és el mateix que es feia dir Jean-Michel Armengol i que va passar un bon grapat d'anys com a secretari general a l'Unesco Andorra?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte