Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, i el president de la CEA, Gerard Cadena, en la presentació de la Cimera i la Trobada Empresarial.
El cap de Govern, Xavier Espot, i el president de la CEA, Gerard Cadena, en la presentació de la Cimera i la Trobada Empresarial.

Arrenca el pròleg de la cimera


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La 13a Trobada Empresarial Iberoamericana, organitzada per la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), la Secretaria General Iberoamericana (Segib) i el Consell d’Empresaris Iberoamericans (CEIB), dona el tret de sortida avui a la Cimera Iberoamericana que culminarà dimecres amb la 27a Trobada de caps d’Estat i de Govern.

I és que aquesta cita, que clouran demà el cap de Govern, Xavier Espot, i el rei d’Espanya, Felip VI, culminarà amb el Conversatori dels caps d’Estat i de Govern, als quals es farà entrega de les conclusions dels diferents panells, recollides en un document de recomanacions per al seu trasllat a la cimera de dimecres.

El programa preveu també, com és habitual, la 31a Reunió de presidents d’Organitzacions Empresarials Iberoamericanes, membres del CEIB i de l’Organització Internacional d’Empleadors OIE, que enguany versarà sobre la situació econòmica i el paper de les cúpules empresarials en l’escenari de recuperació post-Covid. En la sessió d’obertura hi intervindran els màxims representants de la CEA, la Segib, el CEIB i l’OIE, així com destacades autoritats del Govern.

La 13a Trobada Empresarial, que inaugurarà aquesta tarda, a les quatre, el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, acompanyat del president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, i del president de l’Organització Internacional d’Empleadors, Erol Kiresepi, en un acte on serà present també Espot i la secretària general iberoamericanca, Rebeca Grynspan, abordarà fins a set eixos temàtics que corresponen als reptes als quals ha de fer front la comunitat iberoamericana en el context post-Covid. 
Així, els més de 100 ponents de tota la regió Iberoamericanca que participaran en la cita, abordaran qüestions com ara la innovació empresarial com a pilar per a la recuperació; la sostenibilitat corporativa i les estratègies de creació de valor; l’energia i la transició ecològica: cabdals per a una sortida verda de la crisi; la transformació digital i la indústria 4.0: nous productes, processos i models de negoci; el repte de la recuperació del turisme per a la regió; la resolució de conflictes en el nou paradigma de desenvolupament sostenible; i la innovació i la tecnologia com a catalitzadors per a la igualtat de gènere. 

Entre els ponents de la Trobada, on hi haurà la ministra les ministres de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i de Turisme, Verònica Canals, així com del titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, destaquen els presidents d’Iberdrola, Ignacio Sánchez-Galán; del Banc Santander Espanya, Luis Isasi; de Telefónica, José María Álvarez-Pallete; el CEO de Forces Elèctriques d’Andorra-FEDA, Albert Moles; el Board Member d’Andorra Telecom, César Marquina; el president d’honor de Velae Legal Group, José Antonio Alonso; el president de Mapfre, Antonio Huertas; el president de Motta International a Panamà, Stanley Motta; el president de l’Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals Espanyols-EGEDA, Enrique Cerezo; el president d’Audax Energia, José Elías; el president de el Grup Alquimara a Mèxic, Gilberto Marín; i el president de Banc Lafise de Nicaragua, Roberto Zamora; entre d’altres.

Es comptarà també amb la intervenció de la consellera delegada de consell d’administració d’Iberdrola Espanya, Ángeles Santamaría; la directora d’Estratègia Global d’Afers Públics de Telefónica, Trinidad Jiménez; la CEO del Grup Arpa i presidenta del Pacte Mundial a Espanya, Clara Arpa; el CEO de la Fundació BBVA Microfinances a Espanya, Javier M. Flores; el CEO Mobile World Capital, Carlos Grau; el president d’Iberia, Javier Sánchez; la presidenta d’Inverotel, Encarna Piñera; el president del Centre Iberoamericà d’Arbitratge-CIAR, Javier Íscar; la presidenta de Orestia Mèxic, María Fernanda Garsa; la presidenta de Women in a Legal World, Marlen Estévez; i la CEO de AtheaDx de Sant Diego, l’andorrana Magda Marquet; entre molts altres.

En aquesta ocasió, la Trobada Empresarial Iberoamericana ha comptat també amb la col·laboració de la Federació Iberoamericana de Joves Empresaris-FIJE, que també seran presents en la cita.

Abans de l’acte de clausura de la 13a Trobada Empresarial Iberoamericana es procedirà al traspàs de la presidència pro tempore del Consell d’Empresaris Iberoamericans-CEIB que recaurà en el president de la Confederació Patronal de la República Dominicana-Copardom, William Matías Ramírez.

Segons va detallar el president de la Confederació Empresarial Andorrana, per a la Trobada hi ha registrades unes 330 inscripcions de forma presencial i més de 1.000 de forma telemàtica, si bé està previst limitar l’assistència a cada taula rodona a unes 50 persones.

arrenca
pròleg
cimera

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte