Diari digital d'Andorra Bondia
Una persona preparant el seu vot a les cabines instal·lades a la Batllia.
Una persona preparant el seu vot a les cabines instal·lades a la Batllia.

Arrenca el termini del vot judicial amb gran afluència durant el primer dia


Escrit per: 
M.P. / M.P.

El termini del vot per dipòsit judicial ha arrencat avui amb una afluència superior a l’esperada. Així ho han assegurat els responsables de l’operatiu, que s'han mostrat sorpresos pel ritme de vots recollits, sobretot a primeres hores del matí.

Cal tenir present que les persones que optin per dipositar el vot a la Batllia ho podran fins a l’1 d’abril de dilluns a divendres entre les 9 del matí i les 7 de la tarda, mentre que els dissabtes només es podrà acudir a la seu judicial de les 9 a les 13 hores. Les butlletes i els sobres per votar es poden trobar a la mateixa Batllia i als comuns i l’espai habilitat per votar es troba al vestíbul de la planta baixa.

Durant la primera jornada no s'han facilitat dades oficials, però fins al migdia ja s’havia rebut més d’un centenar llarg de sufragis, el que feia presagiar que la modalitat de vot anticipat a la Batllia es vegi incrementada en relació amb fa quatre anys. De fet, alguns dels funcionaris presents han apuntat que aquesta vegada es podria arribar als 8.000 vots. Entre els motius que explicarien aquest increment: la data en què cauen les eleccions, Diumenge de Rams. Des de la Batllia s'ha apuntat que és probable que molta gent tingui previst marxar de vacances de Pasqua (l’endemà els infants ja no van a l’escola) i per aquesta raó més persones de l’habitual estarien anticipant el seu vot.

Ara fa 4 anys, a la Batllia es van dipositar un total de 7.141 vots corresponents a un 26,2% del cens. En aquella ocasió, el vot per dipòsit judicial va créixer un 21,6% respecte al 2015.

A més del vot judicial, els electors aquest any també van poder optar pel vot per correu per tal de no haver d’acudir personalment al col·legi electoral el dia 2 d’abril. En aquest sentit, el Govern ha rebut 486 peticions per exercir aquesta modalitat, una xifra molt superior a les 147 del 215.

Andorra
eleccions
vot judicial
Batllia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte