Demà arriba el torn de la Visura Ciutadana. Aquest dimecres es constituirà oficialment després que al febrer se celebrés el procés per escollir els deu membres titulars. Cinc homes: Òscar Serrano, José Antonio Espejo, Francesc Xavier González, Olivier Bracque i David Cota, i cinc  dones: Marta Salvadó, Maria Carmen Lamelas, Rosa Pérez, Liliana Catarina Martins i Esther Vila; i els suplents, cinc dones més i onze homes. Són persones que “no formen part del Govern ni de cap partit polític o associació”, ha recalcat la secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena. Aquest grup d’opinió treballarà sobre temes “que preocupen la ciutadania” i de moment s’han plantejat tres temàtiques “cabdals”, que són habitatge, sanitat i medi ambient.

Es tracta d’un grup amb funció consultiva i que no tindrà cap poder de decisió. Treballarà a partir de la “intel·ligència col·lectiva, que és compartir sabers i experiències de les altres persones”, cosa que és “molt enriquidora”. Al parer de Cadena, el treball de la Visura Ciutadana “anirà bé als polítics per poder veure quins són els neguits i preocupacions de la ciutadania”.

En aquest punt, la secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana ha recordat que aquest projecte es va iniciar durant la legislatura passada, i per més que des de l’oposició es critiqués que el Govern vivia en la seva pròpia bombolla, desconnectat de la població, l’Executiu tenia molt present la ciutadania i “sempre hem estat al seu costat”. “De fet, sempre hem estat al seu costat i les portes dels nostres despatxos, tant la meva com la dels diferents ministres, sempre han estat obertes per poder treballar les preocupacions de la gent”, ha assegurat Cadena.
 
Per tant, la Visura Ciutadana no ve a respondre a les crítiques de l’oposició, i el projecte té el seu origen en la Llei de transparència, accés a la informació pública i govern obert, ha recordat Cadena.