Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover.
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover.

Auditoria energètica dels béns immobles del Govern


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

En el marc de la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), l’executiu va acordar ahir la licitació del concurs per a l’elaboració de les auditories energètiques dels edificis o béns immobles calefactats del Govern, segons va informar el ministre portaveu. Eric Jover, que va recordar que segons el darrer inventari de les emissions de gasos d’efecte hivernacle del país el 23% d’aquestes provenen de l’edificació, va precisar que el Govern compta amb una seixantena d’immobles calefactats que estaran sotmesos a aquesta auditoria.
D’altra banda, el Govern va acordar l’atorgació dels ajuts 2020 per al sector agrari i ramader. Concretament, segons va precisar Jover, les ajudes per al foment del dall dels prats i també per al foment de les pràctiques ramaders tradicionals de muntanya als ovins transhumants. En el primer cas fins a 68 explotacions es repartiran 389.387,38 euros, mentre que del segon paquet, dotat amb 71.269,58, se’n podran beneficiar 5 explotacions.

Nous bàtxelors de la Universitas Europaea IMF

El consell de ministres va donar el vistiplau ahir als plans d’estudis del bàtxelor en informàtica i del bàtxelor en dret de la Universitas Europaea IMF, segons va informar el ministre portaveu, Eric Jover, que va destacar que es tracta de dues titulacions de tres anys de formació, que es desenvoluparà en la modalitat virtual i que tindrà com a llengües vehiculars el català, castellà i anglès.
D’altra banda, i també en l’àmbit educatiu, el ministre va informar de l’aprovació de la convocatòria per a la concessió de subvencions sense finalitat de lucre destinades a les associacions de pares i mares d’alumnes escolaritzats en centres escolars públics de segona ensenyança, batxillerat i ensenyament especialitzat, que compten amb una dotació de 16.000 euros.  Es tracta de subvencions destinades a les entitats que tinguin programades activitats relacionades amb els alumnes, ja siguin d’àmbit cultural, esportiu, de convivència social, educatiu i cívic i que suposin un benefici per a la formació integral dels estudiants.

Criteri favorable  a la proposició de les finances comunals

El Govern ha emès un criteri favorable a la proposició de llei de les finances comunals presentada per les set administracions parroquials, segons va avançar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, que va destacar que es comparteix que es busqui “simplificar, clarificar i eliminar disfuncions” de la llei actual per “guanyar en seguretat jurídica”.  Amb tot, Jover va advertir que hi ha dos aspectes del text que la cambra parlamentària hauria d’intentar esmenar. D’una banda, i davant la proposta d’ampliar els llindars d’alguna figura impositiva com l’impost de radicació, el ministre va demanar que es garanteixi que no hi haurà un menyscabament per a les arques de l’Administració general i, de l’altra, Jover va apostar perquè es miri de donar “un tracte diferenciat al sector primari”.

Rubricat l’acord per evitar la doble imposició amb Hongria

Andorra i Hongria van tancar divendres passat les negociacions del conveni per eliminar la doble imposició amb relació als impostos sobre la renda i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal, segons va informar ahir el ministre portaveu. Eric Jover, que va recordar que aquest serà el 9è CDI, va indicar que ara ambdós països iniciaran els tràmits interns per a la signatura i posterior aprovació.

auditoria
energètica
béns
immobles
Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte