“Ens preocupa molt el tema de la seguretat al Pas de la Casa, molt”. Ho ha dit avui el conseller d’Avancem, Josep Lluís Agudo, coincidint amb la celebració del Consell de Comú d’Encamp al Pas. I és que tot i que reconeixia que s’hi estava treballant tant des del Govern com des del Comú per resoldre la problemàtica provocada fonamentalment pel contraban de tabac considera “insuficients” les mesures preses. I no ho compartia d’oïdes només, sinó que ho sabia de primera mà perquè s’hi havia trobat feia uns dies a la nit. “La inseguretat és extremadament greu”, insistia. I assegurava que la passarel·la del passeig del riu és el lloc idoni que afavoreix el contraban. Fins i tot ha denunciat que hi ha empresaris que tenen problemes per trobar treballadors a causa d'aquesta inseguretat.

En aquest sentit, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha recordat que tot i que la seguretat no és una competència comunal, estaven disposats per poder col·laborar amb la policia i la duana. Ha explicat que s’hi treballa en la taula d’oci nocturn. Al seu parer, per pal·liar aquesta “sensació d’inseguretat a la vila del Pas” s’ha d’actuar des de la Duana. A més, ha exposat que ben aviat hi haurà un grup de sis gendarmes fixos a l’Ospitalet, la qual cosa reforçarà les accions que facin amb les patrulles mixtes policia, agents de duana i de circulació. Pel que fa al passeig, Mas ha remarcat que ja té barreres arquitectòniques de punta a punta i que només hi ha dos ponts accessibles que no veu just haver de barrar perquè és un perjudici pels vilatans.

Conveni amb Saetde
En la sessió de Consell també s'ha tractat sobre les inversions de Saetde a preguntes de la minoria. I és que tot i que les celebren, denuncien que han demanat en diverses ocasions el conveni signat amb Saetde que des de la corporació no se’ls ha facilitat. També han remarcat que es tracta d’inversions “només per a unes zones concretes”. Mas no ha estat d’acord amb aquesta anàlisi perquè creu que els milions que invertirà la societat suposaran un bé per a tot el Pas. Aixi, ha anunciat, per exemple, que la remodelació de l’avinguda d’Encamp s’executarà l’any vinent.

Remodelació del nucli tradicional de les Bons
El Comú d’Encamp ha aprovat avui la remodelació del nucli tradicional de les Bons en el marc de la celebració del Consell de Comú al Pas de la Casa, Segons la cònsol major, Laura Mas, es tracta de donar continuïtat al compromís ja adoptat el mandat anterior d’embelliment de tots els nuclis de la parròquia. A més, ha recordat que “és un espai de molt valor on fa més de seixanta anys que no s’hi ha fet cap actuació”. Ara per ara s’està treballant en el projecte arquitectònic i tan aviat com estigui enllestit es farà la licitació dels treballs. Des d’Avancem, la consellera Marta Pujol ha expressat que ho considera molt encertat. De tota manera ha fet notar que prioritzaria la remodelació de l’avinguda Joan Martí des de Prat de Genil fins a Prada de Moles.