Diari digital d'Andorra Bondia
La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha donat les dades sanitàries.
La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha donat les dades sanitàries.

Baixen de nou els casos actius però hi ha dos padrins més de Salita infectats


Escrit per: 
A.L. / Foto: SFGA

La corba epidemiològica continua mostrant l’esperançadora tendència dels últims dies. De fet, de les últimes setmanes, perquè ens hem de remuntar al 10 d’abril per trobar l’últim recompte en què el nombre de casos positius fos superior al de la jornada anterior. Aquell dia vam tocar sostre amb 501 malalts, però des d’aleshores la tendència ha sigut invariablement a la baixa: dilluns hi havia 206 positius, dimarts es va baixar per primera vegada dels 200 (191) i ahir eren 179. És clar que aquest bon comportament de la corba té el seu revers en el degoteig de víctimes mortals: avui s’hi ha afegit una pacient de 73 anys ingressada a l’UCI i intubada des de feia dies, segons ha detallat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas. És el segon òbit per coronavirus de la setmana, després del que es va registrar dimarts. 

El balanç de la jornada, en fi, es completa amb el nombre total de malalts, que dilluns eren 751 i ahir, 752, i els pacients recuperats, que han passat de 499 a 526 en aquest mateix lapse de temps. La mateixa tendència que registren els sanitaris infectats, que eren 36 a començaments de la setmana, mentre que ahir en quedaven tan sols trenta, i en canvi es mantenen els mateixos cinc contagiats entre els cossos especials. Pel que fa a l’hospital, continua baixant el nombre d’ingressats, que ahir eren catorze, cinc dels quals a l’UCI, amb només quatre intubats. És clar que en aquesta xifra s’hi ha de descomptar la pacient traspassada ahir.

Aquest quadre general té el contrapunt a la unitat d’hospitalització d’El Cedre, on han ingressat dos padrins més procedents de Salita, i que situa en vint el nombre d’avis que hi estan ingressats. És sabut que les residències sociosanitàries han patit de forma més dramàticaels efectes de la pandèmia, i el ministre de Salut no s’ha cansat de dir que són un dels punts més delicats del sistema. Mas, però, ha descartat que aquests dos nous casos indiquin que s’ha registrat un rebrot a Salita. 

Pel que fa als tests serològics, i a falta de noves dades sobre  el nombre de ciutadans que ja hi han desfilat o la xifra total d’inscrits, la secretària d’Estat ha recordat que el termini d’inscripció encara és obert i va assegurar que els metges referents disposen ja dels protocols per decidir quins casos amb test serològic positiu han de fer-se la prova de la PCR per determinar si estan o no  malalts.

actius
padrins
Salita
infectats

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte