Diari digital d'Andorra Bondia
Baró diu que “és difícil que hi hagi trencadissa” amb el relleu de Martí
Baró diu que “és difícil que hi hagi trencadissa” amb el relleu de Martí

Baró diu que “és difícil que hi hagi trencadissa” amb el relleu de Martí


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Demòcrates per Andorra afronta sense pressa i amb tranquil·litat el debat sobre qui ha de substituir l’actual cap de Govern, Antoni Martí, com a candidat de la formació taronja en les eleccions generals del 2019, i amb la seguretat i el convenciment que sigui qui sigui finalment l’escollit no hi haurà cap trasbals al si del partit.
Així ho ha explicat el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, que ha assegurat que “els noms que sonen habitualment tenen tots el consens del partit i la capacitat per fer-ho” i que “potser el més difícil és que tinguin ganes de voler-hi anar”. 
A més, Baró ha assenyalat que tenint en compte el funcionament de la mateixa formació i el del grup parlamentari i la relació amb el Govern “és difícil preveure que hi pugui haver trencadissa i una lluita interna”.
Per això, i quan tot just s’ha superat l’equador de la legislatura, la qüestió de la successió al capdavant del projecte demòcrata no figura ara per ara entre les prioritats de la formació, tot i que sí que hi ha hagut intercanvi de parers en relació al moment més idoni per tractar-la.
En aquest sentit, el president del grup parlamentari demòcrata ha admès que “hi ha opinions diferents sobre quan abordar aquesta qüestió” i ha confessat que ell mateix és “partidari d’esperar a l’any vinent, tot i que hi ha qui opina, entre ells l’Antoni Martí, que ja seria aquest estiu el moment per plantejar-la”. Amb tot, precisa Baró, “de moment no s’ha imposat cap opinió” sobre la qüestió.
D’altra banda, el conseller general demòcrata ha incidit també en el mecanisme d’elecció del futur candidat a cap de Govern de la formació. En aquest sentit, Baró distingeix entre “l’aclamació d’un candidat únic”, ja sigui perquè hi hagi hagut primàries i només s’hagi presentat un candidat o perquè l’executiva proposa un candidat i a tothom li va bé”, i un procés de primàries, que considera que “si hi ha militants que les volen i tenen candidats seran inevitables”.
Entre les dues opcions, Baró, que posa en relleu l’efecte que tenen els processos de primàries a nivell intern de les formacions com s’ha vist recentment als països veïns, es decanta perquè sigui l’executiva qui treballi per trobar un candidat de consens, ja que “si es poden evitar unes primàries de confrontació és molt millor”.

Ladislau Baró
Antoni Martí
trencadissa
relleu
successió
Demòcrates per Andorra

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte