Diari digital d'Andorra Bondia
La número dos de la llista nacional, Sandra Cano, i el president d’SDP, Jaume Bartumeu, ahir.
La número dos de la llista nacional, Sandra Cano, i el president d’SDP, Jaume Bartumeu, ahir.

Bartumeu afirma que Xavier Espot pretén tallar amb el “martinisme”


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, va afirmar que el candidat a cap de Govern de Demòcrates per Andorra (DA), Xavier Espot, sembla que pretén “tallar qualsevol vinculació amb el martinisme”. És per això que es va preguntar si el programa electoral amb què concorrerà el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior en funcions s’assemblarà gaire amb el que els demòcrates van guanyar l’any 2011 i el 2015. 

Davant d’aquest fet, Bartumeu es va mostrar prudent a l’hora de parlar de possibles pactes postelectorals. I és que tal com va declarar, Progressistes-SDP té un programa però “no sabem què defensen els altres”, per afegir que fins i tot hi ha candidatures que “defensen una cosa i la contrària, segons s’ha vist al Consell General”. Per això caldrà veure els programes, va concloure. 
Bartumeu va destacar que els progressistes estan “orgullosos” de ser la primera força política a presentar totes les candidatures. “No hem hagut de córrer”, contràriament a d’altres, que “han arribat força tard”. El president d’SDP també va assegurar que la formació aplaudeix la “sobtada febre electoral” davant del “desencís per la política”. Indica que són favorables a tot el que sigui reforçar la pluralitat i la democràcia andorrana. Amb tot, va assenyalar que caldrà veure si hi ha molta diferència entre les propostes polítiques que concorren o poca i “si hi ha molt personalisme o no tant”.

Sant Julià de Lòria
Amb relació a Sant Julià de Lòria, on la formació no ha pogut formar candidatura, Bartumeu va afirmar que SDP haurà de decidir quina serà la petició que es farà als electors d’aquesta parròquia. Això, però, encara s’ha de discutir dins del partit. El president de la formació progressista va recordar l’aposta d’SDP per constituir una candidatura transversal al voltant de Laurèdia en Comú. Una opció que no ha pogut ser, i Demòcrates per Andorra té una “responsabilitat enorme” en aquest desenllaç, va lamentar el polític, al mateix temps que va assenyalar que les dues conselleres de DA al Comú de Sant Julià de Lòria van ser les presentadores de la llista demòcrata a la territorial de Sant Julià de Lòria.

SDP
eleccions generals
Xavier Espot

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte