Diari digital d'Andorra Bondia

Bartumeu explica davant dels empresaris portuguesos el canvi de model econòmic


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

Aquest divendres al matí, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha fet una conferència organitzada per l'AICEP -Agència per a la Innovació i el Comerç Exterior de Portugal- en el segon i darrer dia de la visita oficial que està fent a Portugal.

Bartumeu ha repetit el discurs que va pronunciar fa unes setmanes a ESADE, introduint lleugers matisos en relació a l'acord monetari -quan la xerrada a Barcelona el debat sobre l'acord era viu i hi havia la imminència de la signatura- i una referència específica sobre les relacions econòmiques i empresarials entre Andorra i Portugal. Bartumeu ha dit que Andorra ha de 'mantenir la competitivitat del sector financer i reforçar l'excel·lència dels seus serveis'.
El cap de Govern va iniciar aquest dijous una visita oficial a Portugal en la qual s'ha trobat amb el primer ministre José Sócrates. Aquest va oferir tot el suport de Portugal a Andorra en el procés d'aproximació a Europa. La delegació andorrana també ha comptat amb els responsables de la Cambra de Comerç i de la Confederació d'Empresarial Andorrana que van signar un conveni amb els seus homòlegs portuguesos. Al mateix temps, el ministre d'Afers Exteriors, Xavier Espot, es va reunir amb el secretari d'Estat de les Comunitats Portugueses, António Braga, amb qui va parlar, entre d'altres qüestions, de la possibilitat que el portuguès acabi estudiant-se, de forma opcional, com a cinquena llengua en el sistema educatiu andorrà.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte