El cap de l’executiu, Jaume Bartumeu, es troba aquesta tarda amb els set cònsols majors a l’edifici administratiu de Govern, amb l’objectiu d’abordar el procés de millora de la distribució competencial i el sistema de transferències comunals.

Els responsables comunals, que van comunicar a Bartumeu el neguit que hi ha per aquesta qüestió en una carta enviada al mes de maig, van tractar de la qüestió en el segon punt de l’ordre del dia de la reunió de cònsols d’ahir.
En la compareixença posterior a la trobada, el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, va apuntar: “Tenim clar què demanarem. Pensem que hem de modificar la Llei de competències.” Així mateix, segons Casadevall, “si hem de continuar fent, els recursos han de venir; hem de veure el retorn del Govern, mentre que els grups parlamentaris també hi hauran de dir la seva”. De la seva banda, el cònsol major d’Encamp, Miquel Alís, va incidir en la urgència d’aquesta reforma i va assegurar que “quan més aviat la fem, millor”.
Segons va explicar el cap de Govern després de convocar els set cònsols per carta el 22 de juny, la trobada d’avui ha de servir de punt de partida per configurar un calendari de reunions i posar sobre la taula les línies de treball. Així mateix, Bartumeu va recordar el seu compromís a reformar el sistema de competències i transferències, manifestat “tant en el programa electoral amb el qual em vaig presentar als darrers comicis com en el meu discurs d’investidura del 28 de maig del 2009”. 
Finalment, Casadevall va constatar el fet que el Govern no hagi convocat els comuns a la taula de treball de la funció pública tot i que constitueixen l’administració local, si bé va preferir no polemitzar sobre aquest assumpte.