El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va recordar aquest diumenge que ni ell ni la seva formació no van votar a favor de la desviació de Sant Julià de Lòria i que no està d’acord amb les obres que s’estan duent a terme.

Si bé aquest dissabte representants tres plataformes ecologistes es manifestaven en contra d’aquestes construccions, Bartumeu va explicar que va tenir l’oportunitat de parlar amb els manifestants durant la festa major. Sobre la reivindicació, el cap de Govern va destacar que forma part del “lliure exercici de la llibertat d’expressió i de manifestació” i que, a més, és un “senyal de normalitat” el fet que la ciutadania pugui expressar la seva disconformitat.
En aquest cas, però, és ben coneguda la protesta perquè no és la primera vegada que aquestes plataformes fan algun acte reivindicatiu. Bartumeu, a més, va reiterar que ell no va votar a favor d’aquesta obra al seu dia, i que consegüentment era un projecte que no compartia. De totes maneres, “ara està acordat i s’haurà d’acabar”, va concloure el cap de Govern.
Cal recordar que una trentena de membres del Grup Rocafort, l’Associació per a la Defensa de la Natura (ADN) i l’Associació per a la Protecció dels Animals, les Plantes i el Medi ambient, (Apapma) van evidenciar dissabte un altre cop el rebuig a la variant laurediana.