Diari digital d'Andorra Bondia

Bastida veuria “perfecte” que el Consell debatés sobre el matrimoni homosexual


Escrit per: 
Redacció / FOTO: M. C.

La proposició de llei per legalitzar el matrimoni homosexual va acaparar ahir tota l’atenció en la sessió de treball que van fer les tres comissions del Consell General de Joves, promogut per la comissió legislativa d’Educació, Cultura i Esports.

En aquest sentit, les conselleres generals Rosa Gili i Roser Bastida van considerar normal que hi hagués aquest debat en ser “una qüestió d’actualitat, no només al Principat sinó també als països veïns”. Bastida, fins i tot, va assenyalar que veuria “perfecte” que aquest debat es traslladés al Consell General.
Un dels integrants de la comissió, Marc Bessa, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Ordino, va apuntar que amb aquesta iniciativa volen que “els homosexuals tinguin els mateixos drets que tothom”, regularitzant el matrimoni entre persones del mateix sexe per la via civil, com als països veïns.
A banda, les diferents comissions, formades per grups d’una quinzena d’alumnes, també van treballar en la proposició de llei per a la mancomunació de serveis, el reciclatge de paper, la creació del museu nacional, la rehabilitació d’edificis i protecció del paisatge i els medicaments genèrics.
Per a cadascuna de les proposicions de llei els joves van fer esmenes i modificacions a l’articulat perquè fos més entenedor o perquè creien que no era l’adequat. En aquest sentit, Mar Vergens, del Col·legi Sant Ermengol, va assenyalar que amb la proposició de llei per a la mancomunació de serveis demanen que “els comuns s’ajuntin per compartir els serveis i les infraestructures disponibles en cada parròquia” i, d’aquesta manera, “disminuir el deute” que acumulen les administracions comunals.
Per la seva banda, Laia Abarca, del Liceu Comte de Foix, va assenyalar que amb la rehabilitació dels edificis i la protecció del paisatge volen “impulsar els espais verds i una edificació sostenible”.
Tots els consellers presidents de les comissions, a més, van destacar la participació activa i l’interès de l’alumnat en les qüestiones tractades. Un fet que va permetre a Gili assegurar que “hi ha potencial per tenir bons consellers en el futur”.
El pròxim 21 de març els joves, en la sessió plenària, hauran de decidir quines proposicions aproven de les sis proposades. En aquest sentit, Bastida va recordar que el Govern, el Consell General o iniciatives legislatives populars són els camins per impulsar debats en el parlament per promoure lleis.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte