Diari digital d'Andorra Bondia

Boya canvia la compareixença pel treball en una ponència


Escrit per: 
Agències


El síndic d’Aran, Francesc Boya, no compareixerà finalment avui  davant de la comissió d’Afers Institucionals del Parlament, tal com inicialment s’havia previst, per expressar la seva opinió sobre el projecte de llei de vegueries.

Boya ha acordat amb els diferents grups parlamentaris participar en una sessió de treball de la ponència que tracti sobre la Vall d’Aran dins d’aquesta llei. El síndic, que és diputat del grup del PSC-CpC, ha recordat que l’article 94 de l’Estatut estableix que l’Aran, per mitjà del Consell General, “ha de participar en l’elaboració de les iniciatives legislatives que afecten el seu règim especial”.
El dirigint aranès ha explicat que no volia limitar-se a donar els arguments de la Vall d’Aran sobre la Llei de vegueries en una compareixença amb el temps “limitat”, i per això ha decidit demanar als grups no comparèixer i poder participar directament en la reunió de la ponència en la qual es tracti del tema de l’Aran. Així ho ha fet saber a la presidenta de la comissió d’Afers Institucionals, la diputada de Convergència i Unió Núria de Gispert, i als diferents grups parlamentaris, que l’hi han acceptat.
Cal recordar que l’Aran es mostra molt crítica amb el projecte de llei de vegueries, ja que no vol ser inclosa en la vegueria de l’Alt Pirineu i reclama la seva singularitat. Boya vol aprofitar, assistint directament en una sessió de treball de la ponència, la potestat que dóna l’Estatut a la Vall d’Aran de poder participar en els processos legislatius que l’afecten.
La comissió d’Afers Institucionals va decidir concentrar aquest divendres totes les compareixences per la Llei de vegueries, en sessió de matí i tarda. Una decisió que ha criticat Convergència i Unió, que reclamava més compareixents per parlar d’aquesta llei.
Entre els compareixents hi haurà l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el de Reus, Lluís Miquel Pérez, i el de Lleida, Àngel Ros. També ho faran els presidents de les diputacions, diversos consells comarcals i plataformes com la que promou la vegueria del Penedès.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte