El conseller d’Interior, Miquel Buch, va anunciar ahir a la Seu d’Urgell el compromís polític del Govern de cara a la creació de la Regió d’Emergències del Pirineu. Així ho va dir en el marc d’una reunió amb l’alcalde de la capital alturgellenca, Albert Batalla, i els presidents dels consells comarcals de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça, la qual es va celebrar al parc de bombers de la capital alturgellenca. Buch va explicar que la trobada ha servit per començar a treballar en aquest projecte i va voler deixar clar que els primers passos que es duran a terme tindran a veure amb la tramitació necessària per poder-la posar en marxa. En aquest sentit, va dir que aspectes com ara la seu física on s’haurà d’ubicar aquesta regió es perfilaran més endavant.
El conseller d’Interior va remarcar que un dels objectius de la seva visita a la Seu d’Urgell ha estat el de mantenir una “reunió de treball” amb els representants dels consells comarcals del Pirineu, als quals ha anunciat el seu compromís de crear una regió d’emergències específica per aquest territori, seguint els passos que es van dur a terme al seu dia per posar en marxa la Regió Policial del Pirineu Occidental. Buch en va defensar la seva necessitat i va emmarcar el projecte en el desplegament de l’organització territorial en vegueries. “El Pirineu no serà un territori més de les províncies de Lleida o de Girona”, va dir el conseller per ressaltar el pes que ha de tenir aquest territori en el conjunt del país. Buch va explicar que el projecte per posar en marxa la Regió d’Emergències del Pirineu s’anirà “teixint” en els propers mesos, tot i que va reconèixer que la situació econòmica pot alentir-ne el procés de creació. Pel que fa a la possible ubicació de la futura seu que gestioni el conjunt de la regió, el conseller va dir que es concretarà més endavant, ja que els primers passos que s’han de dur a terme seran els de caire burocràtic.
Buch va visitar el parc de bombers de la capital alturgellenca i les instal·lacions de l’Aeroport d’Andorra-La Seu. També va ser rebut per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, al Palau Episcopal, en una trobada que s’emmarca en les bones relacions entre Andorra i el Govern de la Generalitat de Catalunya. En la reunió van tractar alguns dels temes d’actualitat de l’agenda política i social a Catalunya i altres qüestions d’interès comú.