Diari digital d'Andorra Bondia
Calvó, juntament amb Jamaica i Geòrgia, van organitzar el Side Event
Calvó, juntament amb Jamaica i Geòrgia, van organitzar el Side Event

Calvó impulsa la investigació del canvi climàtic en zones de muntanya


Escrit per: 
Agències / SFG

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha obert aquest dimecres al migdia el Side Event que ha coorganitzat el Govern amb els executius de Geòrgia i Jamaica per explorar i debatre sobre el repte que planteja l'efecte del canvi climàtic en les poblacions de muntanya. L'esdeveniment, que s'ha portat a terme en el marc de la COP25 que acull Madrid sota la presidència de Xile, s'ha titulat 'Building resilience of mountain communities: data and science for policy action' i ha coincidit amb la celebració del Dia internacional de les muntanyes.

La ministra Calvó ha recordat que "els darrers estudis científics evidencien un efecte directe sobre els ecosistemes muntanyosos arran del canvi climàtic, zones molt vulnerables". Per aquest motiu, segons Calvó, "la investigació internacional, regional i nacional així com la col·laboració entre institucions de recerca i l'administració pública és cabdal per dissenyar estratègies i accions per fer front al canvi climàtic, sigui per mitigar-lo o adaptar-se als futurs canvis". Sílvia Calvó ha donat importància al recull de dades al dir que "és essencial perquè siguin el més precises possibles i possibilitin accions concretes de forma imminent". En aquest sentit, Calvó ha agraït la col·laboració del Mountain Partnership de la FAO, així com "l'impuls econòmic necessari per a l'Aliança per a les Muntanyes".

Calvó ha recordat que l'objectiu és que la resposta al canvi climàtic pugui ser interdisciplinari perquè s'han de canviar patrons de consum d'energia i potenciar les noves fonts d'energia, noves modalitats de transport, la producció i tractament de residus, la pèrdua de la biodiversitat i la gestió dels residus naturals.

També ha estat present Marc Pons, en representació d'Actua Innovació i de l'Institut d'Estudis Andorrans, que ha emfatitzat que "Andorra vol anar un pas més enllà i està fomentant la col·laboració entre els actors de la recerca i la innovació, l'administració pública, el sector privat i la ciutadania".

canvi climàtic COP25 andorra

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte