Canillo, a diferència de la tendència nacional, va experimentar un increment de participació en les eleccions comunals, 70,79% enfront del 62,18% del 2015, i és que el retorn de dues llistes als comicis després de 8 anys va animar els 1.051 electors a exercir el dret a vot. Un nou escenari, però, que no va provocar cap canvi al capdavant de la casa comuna. Francesc Camp, amb 424 vots (59,72%) davant dels 286 vots (40,28%) d’Objectiu Comú encapçalat per Albert Torres, agafarà el relleu de Josep Mandicó per donar continuïtat al projecte demòcrata.

En aquest sentit, Camp va voler agrair la feina feta del Comú sortint i que els ha ajudat a aconseguir la victòria per “la molt bona feina feta” tot aquest temps. Els pròxims 4 anys, el futur cònsol major va assegurar que els agafen “amb molta il·lusió”, així com amb ganes de tirar endavant les seves propostes perquè Canillo “continuï creixent, sent dinàmica i sostenible”. Per dur-ho a terme, Camp va apostar per governar des de “l’escolta permanent” dels canillencs i canillenques.
D’altra banda, tot i no ser la força més votada, Torres va voler fer una valoració positiva dels resultats obtinguts, tenint en compte la dificultat de trencar 8 anys d’hegemonia taronja, tant en comunals com en general. Tot i i això, va voler destacar que qui més guanya d’aquestes eleccions és Canillo que tindrà “oposició constructiva i de control” i ho farem amb les ganes de “tirar endavant el Comú i la parròquia”.
L’1 de gener començarà el mandat de Camp i ho farà amb temes pendents damunt la taula. Entre ells, un d’urgent per a les dues formacions, la renovació del contracte del Palau de Gel, un dels referents turístics de la parròquia canillenca.