Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment d’un consell de comú anterior.
Un moment d’un consell de comú anterior.

Camp anuncia mesures dissuasòries si es creen nous habitatges turístics


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: C. Canillo

Ha estat la consellera d’Objectiu Comú Dolors Cabot que ha alertat en el Consell de Comú celebrat aquest dimarts a Canillo que els llogaters d’un edifici sencer de la parròquia havien rebut la comunicació de la rescissió del contracte perquè l’haurien venut. Un motiu de preocupació, segons Cabot, donada la dificultat existent de trobar pis al poble. El cònsol major, Francesc Camp, ha precisat que la corporació desconeix avui quin és el seu destí, si la venda o l’ús turístic. Camp ha acceptat, però, que “no voldríem que això fos una pràctica habitual” i ha advertit que si aquestes es generalitzen, caldrà aplicar mesures dissuasòries.

En tot cas, la voluntat de la corporació és treballar per fer bascular part de l’oferta d’habitatge turístic a lloguer residencial. I és amb aquest objectiu que durant el mes de juny es preveu reunir amb el sector per “prendre-li el pols”. Amb les empreses gestores i els propietaris es vol tractar la possibilitat d’aplicar mesures incentivadores o bé dissuasòries. Tot i que les darreres possiblement serien més efectives, el Comú no està tancat en banda amb cap d’elles, ha afirmat Camp, que ha acceptat que a Canillo el problema de l’habitatge hi és, tot i que menys que en altres parròquies.

Per l’oposició, el primer que cal fer és analitzar les necessitats d’habitatge de lloguer i d’apartaments turístics i buscar mesures per portar més oferta al mercat residencial. Amb tot, no veu com a bona opció oferir incentius perquè els propietaris posin els habitatges a lloguer.
En el Consell de Comú d’aquest dimarts, l’oposició també s'ha mostrat crítica amb el retard en la liquidació dels comptes del 2020, que la majoria atribueix a la situació del departament de Finances que ara està en vies de solució, i el creixement de les hores extra de cert personal del Comú. Cabot ha explicat que durant els primers tres mesos de l’any s’han gastat 20.000 euros en aquest concepte quan durant tot el 2020 se’n van gastar 14.000, el que suposa 6.000 euros més que l’any passat per tan sols un trimestre. Un problema que se centra principalment en la comissió d’Obres i Serveis, on s’ha multiplicat per dos la despesa en hores extra en relació amb l’exercici passat. Davant d’això, la consellera de la minoria ha proposat recórrer a personal temporal durant l’hivern.

La majoria qualifica aquestes observacions de demagògia. Diu que el Comú no pot tenir una plantilla dimensionada per unes necessitats que es donen només durant quatre mesos a l’any i tampoc avalua la contractació d’eventuals d’hivern. D’una banda perquè vol que la maquinària estigui gestionada sempre per les mateixes persones tenint en compte el seu elevat preu. De l’altra, perquè tenir més personal obliga a adquirir més maquinària. En tot cas, el cònsol menor, Marc Casal, ha explicat que l’increment de la despesa en hores extra és perquè aquest hivern no s’ha contractat l’empresa de treta de neu.

En la sessió d’aquest dimarts també s'ha aprovat destinar 350.000 euros a treballs de reposició i millora de diversos espais públics de la parròquia, ja siguin obres urgents o petites reparacions que sorgeixen al llarg de l’any. Els treballs s'han adjudicat a les empreses Construccions Modernes i Capicsa. L’oposició hi ha votat en contra perquè aquesta forma d’adjudicació dificulta el seguiment de la despesa i aposta per diferents concursos de menys envergadura o per la demanda de diferents pressupostos.

 

 

Canillo
Habitatge
lloguer
apartaments

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte