Casa Auvinyà, d’Auvinyà, ha culminat un procés d’investigació que ha donat com a resultat la producció del primer vi negre del país, la qual cosa suposa un “fet històric”, tal com manifesten els productors.

D’aquesta manera, expliquen que el cap de setmana passat es va fer la segona verema per a l’elaboració de vi.
Aquest és el segon any de producció dels 500 ceps que ara fa quatre anys casa Auvinyà va plantar amb el suport del Govern per investigar si la qualitat del sòl i les condicions climatològiques eren les favorables per al conreu de la vinya i la maduració del raïm, i determinar així la viabilitat de la producció de vi negre i de vi blanc.
Amb la producció de l’any passat casa Auvinyà ha aconseguit elaborar el primer vi negre. I d’aquesta manera s’ha demostrat, després d’uns quants anys d’exhaustiva investigació de tots els aspectes relacionats amb la vinya, que es pot produir vi negre i blanc fins i tot amb varietats diferents de les habituals d’alçada.
Una altra de les constatacions que han fet des de casa Auvinyà és que la verema dels ceps de varietats negres i blanques procedents de les feixes la Morera i el Noguer ha estat “excel·lent”. En aquest sentit destaquen que la meteorologia ha afavorit especialment l’obtenció d’aquests resultats. Així, l’hivern fred i plujós i la calor del mes d’agost han estat grans aliats per aconseguir aquesta collita.
La joventut dels ceps encara no permet aconseguir una gran producció, però des de casa Auvinyà en destaquen la qualitat. D’aquesta manera, els negres seran vins “molt especials”.