La “bona entesa” parlamentària ha facilitat l’acord entre els grups parlamentaris de la majoria, Concòrdia i el ministeri de Territori per incrementar en 100.000 euros la partida destinada al projecte del vial de Sant Julià de Lòria. Així ho ha manifestat avui el ministre portaveu, Guillem Casal, en la compareixença posterior a la reunió del Consell de ministres. En aquest sentit, ha declarat que des del Govern ja es preveia poder posar en marxa la construcció del vial i “ara, la cortesia parlamentària ens ha permès posar més diners i, així, fer-la més evident”. 

Concretament, el ministre portaveu ha recordat que es tracta d’una partida pressupostària que, tal com es va informar dimarts, es destinarà a la construcció del túnel de Rocafort. Entrant al detall dels treballs que s’efectuaran, la partida pressupostària que s’hi destinarà permetrà aclimatar la zona i l’inici del perforament del túnel, anticipant, d’aquesta manera, el començament de les obres.

Segons ha indicat Casal, el pressupost per a l’exercici del 2024 ja contemplava una partida de 450.000 euros per començar els treballs d’instal·lació de mesures protectores de blocs rocosos i per acabar de dur a terme els estudis necessaris.

El de la massana, a punt
Pel que fa a les obres del desviament de la Massana, el ministre portaveu ha avançat que seran “molt més visibles pròximament”. I és que tan bon punt s’acabin de signar els darrers convenis amb els propietaris privats ja es podrà iniciar la construcció de la fase projectada finançada pel Govern amb 3 milions d’euros i el Comú de la Massana, que hi aportarà 5 milions.