Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers del grup de Ciutadans Compromesos Carles Naudi d’Areny-Plandolit i Raul Ferré.
Els consellers del grup de Ciutadans Compromesos Carles Naudi d’Areny-Plandolit i Raul Ferré.

CC no vol tatuatges racistes o xenòfobs al Consell General


Escrit per: 
Redacció/Foto: BonDia

Ciutadans Compromesos (CC) proposa que els consellers generals no puguin portar de manera visible tatuatges que contingui expressions o imatges obscenes, que incitin qualsevol tipus de discriminació o amb un contingut contrari als principis, valors i atribucions del càrrec. Així, segons van informar mitjançant un comunicat “no ens oposem a cap altra mena de tatuatge, però sí, per exemple, a lluir una esvàstica o un missatge xenòfob o racista”. 

La proposta s’ha fet arribar en el marc dels treballs per establir un codi de conducta que defineixi els principis bàsics als quals els consellers generals han d’ajustar sempre la seva actuació, entre els quals cal destacar els d’integritat, honestedat, transparència, responsabilitat i austeritat. També estableix les regles bàsiques de conducta dels càrrecs electes envers els ciutadans, els empleats públics, les altres institucions i els mitjans de comunicació. Finalment, complementa el règim d’incompatibilitats per raó del càrrec definit per la llei, regula les situacions de conflicte d’interessos i estableix les conseqüències d’un eventual incompliment.

Entre les propostes de CC també hi ha la que tots els consellers vesteixin igual per evitar fer diferències, complir amb l’ús de la vestimenta tradicional i el tricorni, assistir als actes institucionals, llevat de causa justificada que permeti excusar la seva absència o usar les instal·lacions del Consell General i material al seu abast amb respecte i responsabilitat.

Cal recordar que el Reglament del Consell General estableix els principis ètics i les regles de conducta bàsiques a les quals han d’ajustar la seva actuació els consellers generals. La proposició de modificació del Reglament introdueix, entre els deures dels consellers generals, diverses obligacions en matèria de bon govern i disposa que Sindicatura ha d’elaborar i aprovar un codi de conducta.

CC
no
vol
tatuatges
racistes
xenòfobs
Consell General
Comentaris: 3

Comentaris

Poca feina tenen aquests polítics si els hi sobre el temps per aquestes chorrades!
Que vagin tots amb bata o uniforme com al cole perqué de veritat semblen nens petits...
que tonterías tenemos que leer

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic