Diari digital d'Andorra Bondia
Gabriel Ubach, Lara Vilamala i Salvador Prieto a les dependències del Govern.
Gabriel Ubach, Lara Vilamala i Salvador Prieto a les dependències del Govern.

CFPA i SEP també volen que Pallarés passi “de les paraules als fets”


Escrit per: 
M. P. / M. S. / Foto: Jonathan Gil

La petició del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) perquè la ministra de la Funció Pública, Judith Pallarés, comenci a mostrar “compromisos concrets” abans de les eleccions del 15 de desembre té el suport d’altres sindicats que també formen part del procés de negociació amb el Govern. Tant el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) com el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) van manifestar-se en la mateixa línia que el col·lectiu liderat per Lluís Anguita. Des de l’USdA, en canvi, afirmen que no es poden pronunciar perquè la ministra “ni tan sols s’ha posat en contacte amb nosaltres”.

“Hi estem completament d’acord. Tant la ministra com la secretària d’Estat són coneixedores de què demanàvem i les peticions no han canviat en absolut. Tothom sap què hi ha i està molt bé el clima de confiança, però cal passar de les paraules als fets”, va manifestar el president del CFPA, Salvador Prieto. El col·lectiu de policies considera que ha arribat el moment de “demostrar que la voluntat és clara. Han passat sis mesos i tot continua igual, pensem que ha arribat el moment d’anar més enllà”, va afegir.
Des del SEP també “s’espera que es concretin algunes voluntats que s’han parlat a les reunions i que no tot quedi en paraules”, va exposar la secretaria general del sindicat, Anna Mundó, que alhora va reclamar que des del Govern “es decideixin a donar veu real als sindicats i que les aportacions que es fan a les reunions siguin vinculants”.
De fet, el sindicat de l’ensenyament concreta ja algunes mesures que consideren que s’han de materialitzar. “Ens sap greu que quan hi ha algun conflicte només en surtin perjudicats els treballadors, com el cas de l’IPC. Esperem mesures a curt i mitjà termini que representin un benefici per als treballadors”. I és que des del seu punt de vista i després de les primeres reunions mantingudes amb l’executiu, consideren que “l’ambient de treball amb el govern és amable i agradable, però els interessos i les vies de treball són molt diferents”.

Sense reunió
Cas a part és el de l’USdA. El seu secretari general, Gabriel Ubach, no va poder valorar les peticions i va assegurar que “nosaltres no en sabem res perquè la ministra no s’ha posat en contacte amb nosaltres per a res”. En aquest sentit va apuntar que “seria un detall” que els truqués.
El ministre portaveu, Eric Jover, va assegurar que l’important no és la data, sinó “que es faci una bona feina”, i va emplaçar a mantenir els calendaris marcats. “Faríem un flac favor si poséssim una data”, va dir.

CFPA
SEP
Pallarés

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte