“Rebuig absolut”, aquesta és la reacció de l’executiu a la crítica del Partit Socialdemòcrata (PS) a la memòria del pressupost que el Govern va presentar i en el qual van constatar un seguit d’errors.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va admetre errors però considera que cal “destriar el gra de la palla” i fer “crítica del contingut del pressupost, tanta com es vulgui” ja que creu que enriqueix el debat polític, però afegeix que “la dinàmica del PS” de centrar el debat en la memòria fa un “mal favor a la política”.
Cinca va lamentar que es des­acrediti la feina que es fa tant des del departament de Pressupost com des de Política Lin­güística i va considerar que per posar “en evidència” una feina s’ha de fer des de “l’excel·lència i la credibilitat”. Així, va voler evidenciar un seguit d’errors que el PS va cometre en les memòries que van acompanyar els pressupostos que van presentar quan governaven. A més, va reiterar que la memòria “ni s’esmena ni s’aprova” i que al pressupost no hi ha “cap error”, amb la qual cosa els consellers poden dur a terme la seva anàlisi sense entrebancs. Avui presentaran una nova memòria amb les correccions i va ironitzar que a més en la revisió han trobat altres errors que han estat corregits.
Quant a la proposta dels comuns sobre l’agència tributària, va defensar un ens únic, tot i que va admetre que es pot fer “d’una sola vegada o de manera progressiva” i que el debat es pot abordar.
Pel que fa als comentaris de Socialdemocràcia i Progrés sobre el text de bases de l’ordenament tributari, va manifestar estar obert a suggeriments i va afegir que el projecte “obeeix” a la necessitat d’un organisme que vetlli pel compliment del marc fiscal.