Diari digital d'Andorra Bondia
Cinca considera que les acusacions pretenen desestabilitzar el Govern
Cinca considera que les acusacions pretenen desestabilitzar el Govern

Cinca considera que les acusacions pretenen desestabilitzar el Govern


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha negat cap mena de vinculació de l’empresa per a la qual va treballar entre els anys 1995 i 2000 amb els diamants de sang, el contraban d’or, els senyors de la guerra o altres activitats il·lícites. Segons va explicar en una entrevista a RTVA, aquesta societat volia construir “un projecte nou i ambiciós” dins la legalitat i “el fet de comerciar amb diamants i amb or no et converteix en un delinqüent”. 
Cinca va exposar que aquesta societat treballava amb petites produccions a Mali, la Costa d’Ivori i Libèria i que les persones amb les quals es treballava operaven “des de la legalitat”, al mateix temps que va subratllar que les transferències de diners es feien de forma transparent.
Cinca va assegurar estar molt tranquil per la seva trajectòria professional. En aquest sentit va declarar que “les empreses que paguen impostos no són responsables de com els utilitzen els governs” i considera que “vincular-ho és un despropòsit”.
Per Cinca, les acusacions i algunes publicacions que han aparegut recentment només persegueixen “desestabilitzar el Govern”. En aquest sentit va assenyalar que “mai es va posar en dubte l’activitat de l’empresa i setze anys després hi ha un interès sobtat per parlar-ne”, motiu pel qual veu una relació entre les dues qüestions. A més, creu que si no fos ministre de Finances en el moment en què hi ha la crisi més important dels últims anys no es parlaria d’aquesta qüestió.
Cinca va reconèixer que s’ha plantejat dimitir perquè “des de la vessant personal és dur de portar”. Tot i així, va remarcar que dimitir pel que diuen mitjans “amb vocació de desestabilitzar el Govern” no seria cap favor al país encara que estigui “tocat”.

Jordi Cinca
diamants de sang
senyors de la guerra
or
contraban

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte