Haver “sabut llegir la idiosincràsia local de cada parròquia on s’ha participat”. Aquest és el secret que ha portat Concòrdia a obtenir els bons resultats assolits als comicis comunals d’aquest diumenge. Si més no, així ho han defensat avui els copresidents de la formació, Olalla Losada i Cerni Cairat, que han comparegut acompanyats per la resta de membres de l’executiva del partit per fer balanç de les eleccions.

“Molt contents del resultat, hem sabut adaptar les necessitats de totes les parròquies on ens hem presentat i hem pogut escoltar molt bé els projectes propis de cada parròquia, amb l’essència de Concòrdia”, ha remarcat Losada, que ha insistit que s’ha buscat en cada un dels projectes “les coses específiques que els feien únics però també aportant tots els valors i idees que portem des de Concòrdia”.

Així, en relació amb els diferents pactes assolits per ser presents a la capital (Enclar), Escaldes-Engordany (Consens), Sant Julià de Lòria (Desperta Laurèdia) i a la Massana (Amb Seny), Losada ha defensat que s’ha “intentat buscar a cada parròquia el que representava el col·lectiu de la ciutadania d’aquella parròquia, i per això hi ha hagut parròquies on hem cregut convenient tirar cap a una banda o cap a una altra, segons el que ens demanava cada parròquia i volia el ciutadà”.

En el cas concret d’Andorra la Vella, la copresidenta de Concòrdia i número dos de la candidatura d’Enclar ha assegurat que “tenia molt sentit el pacte i els acords a què hem arribat justament per aconseguir un resultat com aquest i escoltar la veu del poble com s’ha vist”. Així, Losada ha destacat que aquests pactes “s’han tractat molt des de l’inici, s’han buscat molt les idees que ens representaven i que crèiem que eren bones per a les parròquies on ens hem presentat”, i ha apuntat que de cara al futur més immediat el que toca és “continuar amb les idees i el programa que portem, no hi ha d’haver pas res més que seguir el nostre programa i tirar-lo endavant”.

Per la seva part, Cairat, que ha destacat que com a copresident del partit “no puc fer altra cosa que celebrar els resultats i l’estratègia com a tal”, ha remarcat que els resultats electorals de diumenge “reforcen la idea que Concòrdia ja no és un projecte, sinó que és una realitat”, i ha insistit en la idea de continuar en la mateixa línia per seguir creixent. “El primer repte allà on hem pogut entrar en majoria és donar compliment al compromís que s’ha adoptat amb el ciutadà, i és el projecte que ha de marcar el camí a seguir”, ha assegurat Cairat, que ha dit també que “on s’entra en minoria, i encara que sigui des d’aquí, cal insistir per fer realitat el projecte també”. Paral·lelament, la formació vol treballar per “anar consolidant aquest arrelament a la resta de parròquies”.

Sobre objectius més llunyans i l’opció de repetir aquesta fórmula que ha funcionat de cara a futurs comicis, Cairat considera que “és prematur fer una valoració com a tal” i que tenint en compte la joventut de la formació a nivell nacional el que cal és anar fent una “feina de fons”.