Diari digital d'Andorra Bondia
Una sessió anterior del Consell General.
Una sessió anterior del Consell General.

Consell General i comuns hauran de validar les cessions de béns públics


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana
El Consell General, en el cas que el bé sigui titularitat del Govern, el consell de comú, si el bé és comunal, i fins i tot l'òrgan rector sobirà dels quarts si es tracta de béns titularitat dels quarts, seran els encarregats de validar qualsevol cessió temporal d'un bé públic. 
 
Així ho han acordat els parlamentaris de la comissió legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals, en el treball a les esmenes presentades al projecte de llei de modificació del Codi de l'Administració i de la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme, presentat a tràmit per l'executiu i que ha de facilitar la construcció del centre de recerca immunològica que la multinacional farmacèutica catalana Grífols conjuntament amb Andorra Desenvolupament i Inversio (ADI) volen impulsar en un terreny de Casa Rossell a Ordino.
 
Concretament, en la comissió s'han transaccionat dues de les esmenes presentades pel grup parlamentari socialdemòcrata relatives a la modificació dels articles 89 i 92 del Codi de l'Administració, relatius a la cessió i i als contractes d'explotació dels béns públics, respectivament. En aquest darrer cas, el text preveu que els contractes s'hagin de sotmetre als procediments de publicitat i concurrència i que s'atorguin mitjançant subhasta o concurs públics a excepció d'aquells supòsits on "per raó de les particularitats del bé, la limitació de la demanda o la singularitat de l'operació, sigui procedent l'adjudicació directa". Així mateix, s'estableix que les adjudicacions directes s'hauran de "motivar suficientment mitjançant una memòria justificativa i acreditativa en l'expedient", a la vegada que caldrà informar de les mateixes el Consell General en "el termini de 48 hores a partir de la decisió d’adjudicació i publicar‐les al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra".
 
En el projecte de llei, que inclou una disposició final encomanant al Govern a presentar en un termini de sis mesos el text consolidat de les dues lleis que es modifiquen, es canvia també el redactat de l'article 61 de la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme per deixar clar que els projectes lligats a la recerca i desenvolupament, i també a la innovació, són susceptibles de ser declarats d'interès nacional. El projecte de llei es votarà en la sessió del Consell General prevista per aquest dijous.
Consell General
comuns
hauran
validar
cessions
béns públics

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte