Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la constitució de les nou comissions legislatives.
Un moment de la constitució de les nou comissions legislatives.

Constituïdes les nou comissions legislatives


Escrit per: 
Redacció / Foto: Consell General

Nou pas per arrencar ja de forma definitiva la novena legislatura. I és que el síndic general, Carles Ensenyat, ha constituït aquest matí les nou comissions legislatives, incloent la de Seguiment i de sostenibilitat de les pensions de la CASS creada amb la modificació de l'article 46 de la cambra parlamentària del desembre passat.

Durant l'acte de constitució, que s'ha celebrat a la sales de comissions del Consell General, Ensenyat ha recordat s’ha establert el vot ponderat a les comissions i el propòsit de cadascuna d’elles. 

Així, pel que fa a la comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals estarà presidida, tal com ja es va anunciar, per Cerni Escalé i comptarà amb Sílvia Riva com a vicepresidenta. En formaran part els parlamentaris Jordi Casadevall, Jordi Jordana, Maria Martisella, Marcos Monteagudo, Carolina Puig i Judith Salazar.

Berna Coma, amb Pol Bartolomé com a vicepresident, presidirà la comissió de Política Exterior, que integaran també els consellers generals Meritxell Alcobé, Pere Baró, Cerni Escalé, Marc Magallon, Pere Marsenyach, Carine Montaner, Carles Naudi d’Areny-Plandolit i Víctor Pintos, mentre la comissió legislativa d'Economia estarà liderada per Meritxell López, com a presidenta, i Pere Baró, com a vicepresident. La completaran Pol Bartolomé, Jordi Casadevall, Berna Coma, David Montané, Carine Montaner, Pere Marsenyach i Víctor Pintos.

David Montaner presidirà la comissió legislativa de Finances i Pressupost, amb Cerni Escalé com a vicepresident, de la que formaran part també els parlamentaris Maria Àngels Ache, Pere Baró, Salomó Benchluch, Meritxell López, Carine Montaner, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, Víctor Pintos i Sílvia Riva, mentre la comissió de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient, presidida per Jordi Casadevall amb Gemma Riba com a vicepresidenta, estarà integrada per Pol Bartolomé, Berna Coma, Meritxell López, Marc Magallon, Marcos Monteagudo, Víctor Pintos i Susanna Vela.

Manuel Linares i Núria Segués lideraran la comissió de Sanitat, que comptarà també amb Noemí Amador, Maria Àngels Ache, Meritxell Alcobé, Pere Marsenyach, Carolina Puig, Gemma Riba i Susanna Vela, mentre Afers Socials i Igualtat, presidida per Noemí Amador amb Salomó Benchluch com a vicepresident, estarà formada pels consellers generals Meritxell Alcobé, Cerni Escalé, Carolina Puig, Gemma Riba, Judith Salazar i Núria Segués. 

Finalment, Susanna Vela, amb Marc Magallon com a vicepresident, presidirà la comissió legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports, que comptarà amb Noemí Amador, Maria Àngels Ache, Meritxell Alcobé, Carolina Puig, Sílvia Riva i Núria Segués, mentre, com també s'havia ja anunciat, Maria Martisella i Carine Montaner lideraran la comissió de Seguiment i de sostenibilitat de les pensions de la CASS, que integraran també els consellers generals Jordi Casadevall, Berna Coma, Jordi Jordana, Manuel Linares, Meritxell López, Judith Salazar i Núria Segués.

comissions legislatives

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte