Diari digital d'Andorra Bondia

CR allargarà amb pròrrogues el tràmit de les lleis fiscals


Escrit per: 
Redacció

El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, va apuntar ahir la voluntat d’allargar el tràmit parlamentari de les lleis d’imposició directa, mitjançant pròrrogues, fins que el Govern presenti els impostos indirectes i un estudi d’impacte fiscal.

La formació, que ahir va entrar a la Sindicatura General una primera pròrroga de quinze dies, es reunirà el dia el 28 per proposar la creació d’una taula de treball sobre fiscalitat paral·lela a la de l’executiu. La trobada també servirà per començar a preparar el terreny en el cas que les eleccions s’avancin al 2010.
“És un acte d’irresponsabilitat tirar endavant una reforma fiscal sense un estudi de repercussió econòmica”, va afirmar durant la compareixença d’ahir el president del grup reformista, que considera inviable la presentació d’esmenes si no s’han presentat abans les lleis de fiscalitat indirecta ni s’ha tingut accés a una memòria econòmica sobre l’impacte de la reforma fiscal.
Gabriel va reiterar el descontentament del grup parlamentari pel fet que el Govern no els hagi “convidat” a la taula de treball sobre fiscalitat, convocada ahir per primer cop. En aquest sentit, el reformista va apuntar la possibilitat de fer reunions paral·leles amb els agents socials, una decisió que se sotmetrà votació en una reunió de partit el 28 d’octubre.

Eleccions anticipades
La trobada ha de servir també per decidir “fins quina data està vigent la nostra proposta de pacte d’estat” i per començar-se a preparar per a unes possibles eleccions anticipades. Gabriel, que creu que “a dia d’avui l’escenari que hi ha és aquest”, va dir que la reunió serà el punt de partida per elegir el candidat que lideraria la formació i va avançar que es tornarà a postular per a cap de llista, però “si surt una altra possibilitat tindrà el meu suport”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte