Diari digital d'Andorra Bondia

CR demanarà al Govern si hi ha algun càrrec amb doble nacionalitat


Escrit per: 
Agències

El grup parlamentari reformista entrarà aquesta setmana una pregunta a Sindicatura, dirigida al Govern, perquè demani informació de tots els càrrecs que formen part del Consell General, el Govern i adscrits a l'Executiu de relació directa, per saber si disposen de la doble nacionalitat.

Gabriel ha fet aquest anunci al programa el Matinari d'ADRàdio, en el marc d'una tertúlia en què es debatia la necessitat o no de modificar la Llei de la nacionalitat.
Joan Gabriel considera que 'en un tema tan sensible s'ha de predicar amb l'exemple' i ha afegit que els polítics s'han d'acostumar a ser 'responsables dels nostres actes i demostrar que estem disposats a col·laborar'. De fet, el president del grup parlamentari reformista ha anat més enllà i ha manifestat que demanaran a les ambaixades la data de renúncia de la nacionalitat, en cas que es produeixi, per evitar que ara hi hagi més baixes després del seu anunci. Així, segons Gabriel, es proporcionaran les armes per tenir un debat 'sincer, apassionat i honest'. De tota manera, el conseller reformista ha manifestat que creu que no hi ha cap cas de doble nacionalitat en el si dels càrrecs de l'administració i el Consell.

Pel que fa a la possibilitat de permetre la llibertat de vot a l'hora de votar la modificació de la llei de la nacionalitat, Gabriel ha manifestat que dins del reglament de CR  s'estableix que algú pot sortir de la disciplina de vot per causes de consciència. Però ha afegit que encara no s'ha abordat el tema dins el si del grup parlamentari. Per a Gabriel el més important no és el número d'anys necessari per accedir a la nacionalitat andorrana, sinó el fet que es produeixin casos de doble nacionalitat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte