Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir.
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir.

Criteri favorable del Govern al text dels agents de circulació


Escrit per: 
M.S./ Foto: SFGA

El Govern emetrà un criteri favorable respecte la proposició de llei de modificació de la Llei dels agents de circulació comunals entrada a tràmit parlamentari pels set comuns, segons va avançar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, que va advertir, però, d’alguns aspectes que els agradaria millorar “durant el treball parlamentari”.

En aquest sentit, el ministre va celebrar que amb el text es reforci la imatge dels agents de circulació com a cos especial, però precisament per això va apostar perquè l’accés a aquest sigui també similar a l’establert per als cossos especials dependents de l’Administració general. Així, Jover va defensar que el futur agent hagi de superar un període de formació establert, un altre de prova i després passar a ser fixos després d’un nomenament definitiu.

També com a aspecte a millorar i “treballar més” durant la tramitació parlamentària, el ministre va assenyalar el tracte que es dona en la situació de reforma, és a dir, quan un treballador ha de canviar les seves tasques per un accident laboral o per altres causes que li impedeixen desenvolupar la feina que feia amb normalitat. En aquest sentit, Jover va considerar que caldria especificar més les solucions que es poden aportar i va apuntar que haurien d’anar en la mateixa línia de les que preveu la Llei de la funció pública.

Al marge d’aquestes dues consideracions, el ministre portaveu va destacar que la modificació de la llei presentada pels comuns suposarà tant millores qualitatives com quantitatives per als agents de circulació, i va celebrar que es “dignifiqui la feina” dels agents reforçant el principi d’autoritat i que es donin eines millors perquè puguin desenvolupar la seva tasca.

Jover, que va insistir que “és important reforçar que siguin agents de l’autoritat perquè tinguin més competències per dur a terme la seva tasca”, va valorar positivament que, en certes situacions, puguin fer la seva tasca sense anar uniformats, remarcant que no és el cas de les actuacions viàries lligades al trànsit, i que es millori la representativitat de les diferents escales del cos a la Comissió interparroquial o que se’ls doti de més mitjans de protecció. 

Ingrés de 5,8 milions per l’encunyació d’euros 

El consell de ministres va aprovar ahir l’adjudicació definitiva dels treballs corresponents a l’emissió de monedes d’euro del 2022 per un import de 909.471,64 euros, uns treballs que inclouen l’encunyació, confecció, transport, recepció, tractament, custòdia i distribució de l’emissió de monedes d’euro d’enguany, segons va detallar el ministre de Finances i portaveu de l’executiu. Eric Jover, que va precisar que aquesta encunyació anirà a càrrec de la  Fábrica Nacional de Moneda y Timbre espanyola, que amb aquesta emissió el Govern espera obtenir uns ingressos de fins a 5,8 milions d’euros, tenint en compte el valor facial i la venda d’algunes monedes com a productes de col·leccionista.

D’altra banda, Jover va informar de l’aprovació del reglament que desenvolupa la Llei sobre la introducció de l’euro en el marc de l’Acord monetari signat entre el Principat d’Andorra i la Unió Europea així com el reglament de desenvolupament de la Llei de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d’entitats bancàries i empreses d’inversió.

agents de circulació

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

!!!!!! NO SON AGENTS DE CIRCULACIÓ !!!!! SOL.LAMENT L'ACTIVITAT DE AQUEST COLECTIU ES LA DE SANCIONAR AL CIUTATA. PER ORDRE DIRECTA DEL SENYORS CONSULS.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte